Skupština slobodne Srbije o pretnjama smrću Vranjancu Antiću: Zahtevamo hitnu reakciju države

Slučaj pretnji smrću ekološkom aktivisti, jednom od osnivača udruženja B'š prirodno i profesoru iz Vranja Draganu Antiću "dokaz je da borba ekoloških aktivista širom Srbije izaziva sve veću paniku kod nosilaca državne vlasti i lokalnih SNS moćnika", saopšteno je iz Skupštine slobodne Srbije.

"Nosioci vlasti i SNS moćnici zarad ličnog bogaćenja uništavaju prirodna bogatstva naše zemlje.

Maltretiranje tih hrabrih ljudi, kojima je u srcu zdrava, čista i uređena Srbija, prelazi u njihovo fizičko ugrožavanje i ozbiljne pretnje po život", navode iz ove organizacije.

Iz Skupštine slobodn Srbije dodaju da se "nakon neuspešnog pokušaja blaćenja Dragana Antića nižu novi napadi".

"Ovom hrabrom aktivisti se, uz sugestiju da ćuti, upućuju pretnje smrću preko društvenih mreža, a nije izostao ni fizički napad uz razbijanje telefona.

Skupština slobodne Srbije upozorava nadležne organe da sa jednakom marljivošću koju pokazuju podnošenjem prekršajnih prijava protiv eko aktivista zbog blokiranja saobraćaja, hitno procesuiraju i ova ozbiljna krivična dela i zaštite profesora Antića i sve druge aktiviste od kriminalnih aktivnosti koje inspirišu ili organizuju članovi vladajuće stranke", navodi se u saopštenju Skupštine.

U petak, 18. marta uveče oko 23 sata, dok je bio sa prijateljima u gradu Antić je na mesindžer dobio preteći SMS u kome piše: "Doći ću ti glave, jer si previše pametan", a tekst je pratio tzv. smajli (emotikon) koji upozorava Antića da bi mu bilo bolje da ćuti.

Slučaj je prijavio Policijskoj upravi Vranje i pokrenute su predistražne radnje.

Antić je zatražio policijsku zaštitu i čeka odluku da li će mu biti odobrena.

Podsećanja radi, on se pojavio na mitingu predsedničkog kandidata SNS-a Alekandra Vučića u Vranju sa transparentima Stop Rio Tintu i Srbija nije na prodaju, kada su, prema njegovim rečima, iz SNS-a na njega "poslali batinaše" koji su mu polomili telefon.

Gradski odbor Srpske napredne stranke reagovao je povodom pretnji koje je Antić dobio i najoštrije osudio "svaki vid ugrožavanja bilo čije bezbednosti, bez obzira na politička i druga opredeljenja".

Najnovije vesti