Siuvs mobile: Informacije o svim lokalnim vanrednim događajima na klik

Za predstavnike javnih preduzeća i ustanova u Vranju je u četvrtak održana prezentacija aplikacije Siuvs Mobile, Sistema za integrisano upravljanje vanrednim situacijama i rizicima od katastrofa.

Član Gradskog štaba za vanredne situacije Nemanja Jovanović izjavio je na prezentaciji da je Grad Vranje deo projekta Nacionalnog programa za upravljanje rizikom od elementarnih nepogoda kojeg vodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

"Ova aplikacija predstavlja jedan od načina za brzo i efikasno obaveštavanje građana o aktivnostima Gradskog štaba za vanredne situacije, javnih i javno komunalnih preduzeća i ustanova, kao i o vanrednim događajima i uputstvima za ponašanje u takvim situacijama.

Primera radi, pomoću ove aplikacije između ostalog biće dostupne informacije o stanju na putevima, prekidima u saobraćaju, izmeni režima saobraćaja, o kvarovima na vodovodnoj mreži i stanju snabdevanja stanovništva vodom i električnom energijom", rekao je Jovanović.

Aplikacija se preuzima na Google play prodavnici, a instaliranje je besplatno.

Jovanović je dodao da se na ovaj način "jačaju kapaciteti lokalne samouprave u smislu pravovremenog i koordinisanog odgovora na izazove u vanrednim situacijama, što je od suštinskog značaja za podizanje stepena bezbednosti i sigurnosti".

Najnovije vesti