Sindikat policije: Sprečiti diskriminaciju srpske dece u Bujanovcu

Sindikat zaposlenih policije oglasio se saopštenjem u kome se kaže da ta sindikalna organizacija "pruža bezrezervnu podršku roditeljima prvaka iz srpske zajednice u njihovim nastojanjima da zaštite decu u bujanovačkoj OŠ Branko Radičević.

Saopštenje je objavljeno povodom neslaganja na relaciji roditelji – Ministarstvo prosvete u vezi sa načinom formiranja odeljenja prvog razreda u bujanovačkoj školi.

Saopštenje Sindikata zaposlenih policije prenosimo u celosti.

- Ministarstvo prećutno dopušta diskriminaciju, stop diskriminaciji!

Roditelji su u potpunosti u pravu jer rukovodstvo škole ne preduzima nikakve mere u vezi sa zaštitom dece i poboljšanjem uslova rada.

U proteklih par godina, i pored insistiranja saveta roditelja, pojedinci u školi nisu obraćali pažnju na vapaj roditelja oko uslova rada.

Ovakvim ponašanjem vrši se diskriminacija srpskih učenika, kao i mobing nad njima.

Zato Sindikat zaposlenih policije (SZP) pruža podršku roditeljima, jer dosta je bilo da nam kroje sudbinu nevladine organizacije koje od države primaju novac, a rade na štetu iste.

U ovom slučaju niko nema ništa protiv romske populacije, ali ta ista deca dobijaju knjige besplatno, dečji dodatak, a roditelji socijalnu pomoć, dok isti nepohađaju školu već borave u inostranstvu, za to vreme primajući sve benifite.

Gde su dečji dodaci za srpsku decu, kao i besplatne knjige i ostali benefiti.

Jesu li naša deca u svojoj državi građani drugog reda?

Da li je neko preispitao kako su pojedinci došli na poziciju učitelja u navedenoj školi.

Neka država i nadležno ministarstvo reaguju, u protivnom, sa ovom politikom opstanak Srba na području Bujanovca je ugrožen u svakom pogledu, jer su diskriminisani u svojoj državi.

SZP zahteva hitnu reakciju svih institucija - kaže se u saopštenju koje je potpisano sa "Sindikat zaposlenih policije - rukovodstvo".

Najnovije vesti