Sinani: Radikalski maniri iz devedesetih su neizlečivi

Vranje - Ardita Sinani, funkcionerka Partije za demokratsko delovanje (PDD) u Preševu, smatra da je imenovanje ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandra Martinovića za predsednika Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa "još jedan dokaz da je Srbija i dalje daleko od demokratije".

Imenovanje, pak, lokalnog šefa naprednjaka u Bujanovcu i narodnog poslanika Nenada Mitrovića za direktora ove državne institucije naziva "pokazateljem ekstremne degradacije".

"Država tretira Koordinaciono telo kao partijski organ, kršeći pritom postignute sporazume.

Vlada Srbije, sa premijerom i predsednikom iz redova SNS-a, izabrala je člana SNS za predsednika Koordinacionog tela, a predstavnika lokalnog odbora SNS-a za direktora", napisala je u objavi na Fejsbuku Ardita Sinani, inače savetnica kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Ona naglašava da se ovime "krši Sporazum o principima reorganizacije i rekonstrukcije Koordinacionog tela iz 2009. godine, čiji potpisnici su Vlada Srbije, albanski politički predstavnici Preševske doline i OEBS".

"Sporazumom o reorganizaciji Koordinacionog tela bilo je predviđeno angažovanje kadrova albanske manjine iz tri opštine Preševske doline u sferama od vitalnog značaja u radu ovog organa vlasti.

Imenovanja Martinovića i Mitrovića su u potpunoj suprotnosti sa Sporazumom iz 2009. godine, kao i sa rezultatima poslednjeg popisa stanovništva.

Paradoksalno je da država, SNS i Aleksandar Vučić pozivaju Srbe sa severa Kosova da napuste institucije Republike Kosovo, a sa druge strane odbijaju bilo kakvo uključivanje Albanaca Preševske doline u državnu institucije.

Radikalistički maniri iz 90-ih su neizlečivi", napisala je Sinani.

Najnovije vesti