Naprednjak Mitrović imenovan za direktora Službe Koordinacionog tela

Vranje - Nenad Mitrović, šef bujanovačkih naprednjaka i narodi poslanik u Skupštini Srbije, imenovan je za direktora Službe Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, pišu Bujanovačke.

Na mestu direktora, odnosno drugog čoveka ove državne institucije, Mitrović će zameniti Danijelu Nenadić, koja je tu funkciju obavljala od 2011. godine.

Rešenje o imenovanju doneto je na sednici Vlade Srbije.

Od osnivanja Koordinacionog tela 2000. godine, niko sa lokala nije bio direktor ove državne instuticije.

Mitrović je odbornik u Skupštini Bujanvoca od 2002 (šest mandata), a ima i pet mandata u republičkom parlamentu.

Mustafi: SNS stvara paralelnu vlast u Bujanovcu

Ragmi Mustafi, funkcioner Partije za demokratsko delovanje (PDD) koja je deo vladajuće koalicije u opštini Bujanovac, reagujući na Mitrovićevo imenovanje navodi da najnovija zbivanja sa Koordinacionim telom "izgledaju kao da SNS ima za cilj da obesmisli postojanje ove institucije".

"Ignorišu se legitimni zahtevi većinskog naroda u Preševskoj Dolini, ili svakog trećeg građanina Pčinjskog okruga, koji je vodio oružani sukob ne tako davno. Stvara se utisak da se opštinama koje vode Albanci, nameće paralelna vlast, jer je i gospodin Mitrović bio u trci za lokalnu vlast, i mislim da će opet učestvovati i na lokalnim i na parlamentarnim izborima. To nameće da u političkoj borbi i otporu Albanci primene drugačiju strategiju. Nije precizirao kakva bi to strategija mogla da bude", rekao je Mustafi.

Po njegovim rečima, trebalo bi čuti reakcije predsednika opština Preševo i Bujanovac - Šćiprima Arifija i Nagipa Arifija - koji su istovremeno i potpredsednici KT.

Promene u Koordinacionom telu počele su imenovanjem naprednjaka Aleksandra Martinovića, ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, za predsednika tog tela.

Očekuje se da Mitrović sledeće nedelje preuzme dužnost direktora.

Prema podacima sa sajta KT, Služba Koordinacionog tela je izvršni organ sa sedištem u Beogradu i kancelarijama u Bujanovcu i Preševu.

Uloga Službe je da "realizuje politiku Predsedništva Koordinacionog tela i Vlade Republike Srbije, u cilju političkog, društvenog i ekonomskog razvoja i kvalitetnijeg života građana Preševa, Bujanovca i Medveđe".

Albanska opozicija pozdravila imenovanje

Šef opozicione Alternative za promene u Bujanovcu, odbornik Arber Pajaziti, pozdravio je imenovanje Nenada Mitrovića za direktora Službe Koordinacionog tela za jug Srbije.

"Dobro je što će na čelu Službe Koordinacionog tela biti neko iz Bujanovca. Tako bi trebalo da bude i u ostalim državnim institucijama ovde, da ih vode Bujanovčani. Što se Mitrovića konkretno tiče, on je dobro upoznat sa svim problemima koje građani ovog područja imaju, što je izuzetno bitno za funkciju na koju je imenovan. Logično je očekivati bolji rad Koordinacionog tela, ali videćemo", rekao je Pajaziti za bujanovački portal.

Najnovije vesti