Simović sa Stefanovićem u Nišu o budućnosti Kopnene vojske

Vranje/Niš - Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović susreo se u četvrtak u Nišu sa novim ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem koji je sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem obišao Komandu Kopene vojske.

General Simović je goste upoznao sa trenutnom situacijom, planovima za razvoj i ključnim zadacima naše vojske u razvoju kopnenih snaga.

Tokom sastanka ministar Stefanović obratio se članovima Kolegijuma komandanta Kopnene vojske rekavši da je cilj države osavremenjavanje vojske.

- Namera je da kroz moderni razvoj sredstava koje će vojska dobiti, naše opreme i naoružanja, naši vojnici dobiju značajniju zaštitu – naglasio je Stefanović.

On je dodao da će se tokom 2021. godine raditi na značajnijem opremanju balističkom zaštitom, uniformama i novim sredstvima iz razvoja koja će ući u sastav Kopnene vojske.

Video: Ministarstvo odbrane

Stefanović je još kazao da država radi na unapređenju standarda pripadnika vojske, kroz stanogradnju i povećanje plata, a sve to bi, kako je kazao, moglo da se ostvari tokom 2021. godine.

On je naglasio da je Kopnena vojska "najbrojniji je i najznačajniji vid" naše armije.

U završnom delu posete Komandi Kopnene vojske, ministar Stefanović obišao je Spomen sobu Kopnene vojske.

Najnovije vesti