Simonović novi odbornik umesto Branimira Stojančića (VIDEO)

Vladimir Simonović od ponedeljka je novi odbornik ispred odborničke grupe "Zajedno za Vranje - SPS" umesto Branimira Stojančića koji je u međuvremenu imenovan za direktora JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja.

Odbornici Skupštine grada Vranja utvrdili su na sednici u ponedeljak prestanak odborničkog mandata Stojančiću, a umesto njega odbirničku zakletvu položio je Simonović, koji radi u lokalnom JKP Komrad.

Doneta je i odluka o prestanku mandata lekara Mladena Kostića sa iste liste, koji je ranije podneo ostakvu na mesto odbornika.

Na samom početku 32. sednice lokalnog parlamenta Vranja, odbornici opozicionih stranaka saopštili su da ubuduće neće učestvovati u radu Skupštine grada i napustili zasedanje.

Potom je usvojen Predlog Poslovnika skupštine, koji je obrazložio predsednik parlamenta Dejan Tričković.

- Pravni osnov za izradu ovog dokumenta je Zakon o lokalnoj samoupravi.

Mi smo Nacrt pravovremeno uputili šefovima svih odborničkih grupa, uključijući i opozicione, ali nismo dobili nikakve primedbe i sugestije.

Izmene se odnose na konstituisanje Skupštine, tok glasanja, određivanje resora gradskih većnika, a jedna od novina je i da svaki odbornik može da reklamira povredu Poslovnika - istakao je Tričković.

Najnovije vesti