Serrallet: Da sa Vranjem podelimo znanje za rad u UNESCO mreži

U Liriji već 2.000 godina postoji tradicija bavljenja muzikom i spremni smo da podelimo sa Vranjem znanje i iskustvo vezano za rad u UNESCO mreži i saradnji sa celim svetom, rekao je Rafael Serralleta gitarista klasične muzike i profesor na konzervatorijumu u Liriji u Španiji u subotu na prijemu kod gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića i njegove zamenice Zorice Jović.

- U našem gradu postoje dva ansambla, jedan od njih postoji 200 godina, a drugi oko 150.

Oni su veoma značajna podrška zajednici od učestvovanja u paradama, na manifestacijama i koncertima.

Verujemo da će muzika i kultura doprineti ne samo međusobnom povezivanju država i gradova, nego i razvoju i prevazilaženju problema - dodao je Serrallet.

Gradonačelnik Vranja je gostu poželeo srdačnu dobrodošlicu, ističući "da će Vranjanci večeras imati veliku privilegiju da slušaju koncert ovog vrhunskog umetnika".

- Veoma mi je drago što ćete biti gost i u Muzičkoj školi Stevan Mokranjac, gde ćete održati čas našim učenicima.

Oni su veoma nadareni i talentovani i ovo je odlična prilika za njihovu edukaciju i usavršavanje.

Grad Vranje je od prošle godine član UNESCO mreže kreativnih gradova na polju muzike i veoma se ponosimo time što imamo autentičnu vranjsku gradsku pesmu.

Nameravamo da jedan objekat, koji je pod zaštitom države, rekonstruišemo i da tu bude centar negovanja vranjske gradske pesme.

Čestitam vam na svim postignutim rezultatima i želim vam mnogo uspeha u daljem radu - rekao je Milenković.

Rafael Serrallet zahvalio se na toploj dobrodošlici, ističući "da je on muzički ambasador svoje zemlje".

Serrallet će održati u subotu predavanje i master klas u prostorijama Muzičke škole Stevan Mokranjac, a od 19 sati održaće koncert u Pozorištu Bora Stanković.

Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Najnovije vesti