Sedmoro preminulih u kovid bolnicama u Vranju u protekla tri dana

Vranje je prema statistici od petka i subote imalo po 2, a u nedelju još 3 preminula među hospitalizovanim pacijentima u kovid bolnicama u Vranju, odnosno ukupno 7 za tri dana, saopšteno je iz PR službe vranjskog Zdravstvenog centra.

Na bolničko lečenje zbog korone u poslednja 24 sata primljeno je 8 novih pacijenata (dan ranije 6), a otpuštena su 2 (dan ranije 3), saopšteno je iz vranjskog Zdravstvenog centra.

U dve kovid bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovano je trenutno 67 pacijenata, 2 više nego prethodnog dana.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 49, jedan više nego juče.

U kovid bolnicama je 91 slobodno mesto, dva manje nego prethodnog dana.

Na bolničkom lečenju zbog kovida, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: Procenat zaražavanja veći za 1,4 odsto

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju, prema statistici za subotu, obavljen je ukupno 131 pregled (dan pre toga 137), od čega 52 prva (prethodnog dana 65) dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađeno je 55 antigenskih testova (dan pre 67) od kojih je 18 (dan ranije 21) bilo pozitivno na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 32,7 i veći je za 1,4 odsto nego prethodnog dana kada je iznosio 31,3.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije na kovid 19 testirano je 295 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga.

Analize su pokazale da je 40 zaraženo koronavirusom.

Od ovog broja 19 je iz Vranja, 10 iz Surdulice, 5 iz Bujanovca, 3 iz Vladičinog Hana, 2 iz Trgovišta i jedan iz Bosilegrada.

Najnovije vesti