Sedam miliona izdvaja Grad Vranje za projekte u kulturi

Sa 7 miliona dinara iz budžeta Grad Vranje finansiraće projekte iz kulture u 2022. godini, saopšteno je u utorak preko zvanične veb stranice lokalne samouprave

Gradsko veće grada Vranja raspisalo je Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u ovoj oblasti s ciljem "obezbeđenja finansijskih uslova kako bi se omogućila realizacija projekata koji doprinose negovanju i razvoju kulturne tradicije, stvaranju novih i savremenih vrednosti i afirmaciji stvaralaca, nosilaca i organizatora, odnosno razvoja sredine u celini.

Potencijalni aplikanti mogu konkurisati za sledeće oblasti: književnost - stvaralaštvo; muzika (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija); likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn i arhitektura; pozorišna umetnost (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija); umetnička igra - klasični balet, narodna igra, savremena igra (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija); filmska umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo; digitalno stvaralaštvo i multimediji; ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja (mjuzikl, cirkus, pantomima, ulična umetnost i sl.); delatnost zaštite u oblasti nepokretnih kulturnih dobara; delatnost zaštite u oblasti pokretnih kulturnih dobara; delatnost zaštite u oblasti nematerijalnog kulturnog nasleđa.

"Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, kao i drugi subjekti u kulturi (samostalni umetnik, samostalni stručnjak u kulturi, samostalni izvođač kulturnih programa i samostalni saradnik u kulturi), osim ustanova kulture čiji je osnivač grad Vranje i koje se finansiraju iz budžeta grada Vranja.

Prijava se podnosi na obrazcu koji je sastavni deo konkursa i može se preuzeti sa zvaničnog sajta Grada Vranja.

Prijave se podnose Komisiji za dodelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture na teritoriji grada Vranja, koja će vrednovati i izvršiti izbor projekta, utvrditi obim sredstava za finansiranje i sufinansiranje.

Predlog Odluke o dodeli sredstava dostaviće Gradskom veću na razmatranje i usvajanje.

Korisnici sredstava dužni su da izveštaje o sprovedenim projektima i utrošenim sredstvima dostave u roku od 30 dana od dana završetka, odnosno isteka roka za realizaciju projekta, a najkasnije do 31. decembra 2022. godine", navodi se na gradskom sajtu.

Javni konkurs objavljuje se u dnevnoj štampi i na zvaničnom sajtu grada www.vranje.org.rs.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa.

Najnovije vesti