Savet za sport SNS-a: Dinamu za četiri godine prebačeno više od 107 miliona

Iz Saveta za sport Gradskog odbora SNS u Vranju u sredu je saopšteno da je Fudbalskom klubu Dinamo, iz koga su najavili istupanje iz Srpske lige Istok usled nezadovoljstva iznosom sredstava koji im se odobrava od Grada Vranja, u protekle četiri godine po osnovu projektno finansiranja prebačeno više od 107 miliona dinara.

"Da klub Dinamo ima i te kako veliki značaj za Grad Vranje govori činjenica da je po važećem Zakonu o sportu u predhodne četri godine ovom klubu iz budžeta Grada Vranja, a po osnovu projektnog sufinansiranja, odobravan maksimalan novčani iznos predviđen pomenutim Zakonom.

To je ukupan iznos od 107,5 miliona dinara", navode iz SNS-a.

Gde su te pare, pitaju naprednjaci?

"Odgovoran i čestit rad je ono što je Draganu Antiću očigledno nepoznato, pa nas i ne iznenađuje činjenica da baš njemu podršku daju pripadnici bivše vlasti u ruhu tzv. Narodne stranke.

Koliko se danas ulaže u decu, omladinu, sportske klubove i sportsku infrastrukturu lako je vidljivo, a što licemerima opozicionih stranaka ne odgovara.

Svaka njihova reč nas podseća na uništavanje državnih institucija, vojsku, policiju, infrastrukturu, industriju, sport, obrazovanje, kulturu i svega čega su se dotakli dok su vodili Srbiju", navode iz Saveta za sport SNS-a.

Oni gest UO Dinama o istupanju iz lige nazivaju "presedanom u vranjskom sportu".

"Nezadovoljstvo zbog loših rezultata završava se - istupanjem iz lige, a na štetu sportista.

Motivisani mržnjom i pohlepom, veštački formirani odbori opozicionih stranaka u Vranju i sam Dragan Antić, prozaičnim saopštenjima i iskrivljenom slikom stvarnosti zanemaruju da su sredstva koja su odobrena FK Dinamo po konkursu za finansiranje i sufinansiranje sportskih organizacija u oblasti sporta na teritoriji Grada Vranja za tekuću godinu i više nego dovoljna za funkcionisanje u ligi u kojoj trenutno igraju.

Poznavaoci sporta odlično znaju da se odobrena sredstva iz budžeta Grada koriste isključio za funkcionisanje kluba, a ne i za lično bahaćenje pojedinaca", navode naprednjaci.

Oni su mišljenja da "nekome očigledno smeta red i disciplina u radu lokalne samouprave, pa se u nedostatku političkog programa vode jedinom idejom koju imaju, a to je kritika na račun nikad stabilnijeg gradskog budžeta".

"Ni Dragan Antić nije propustio priliku da privatni klub koji vodi, a Grad Vranje sufinansira, iskoristi za lično bogaćenje po sopstvenom nahođenju.

Možda će biti i toga, ali ne dok je ovo rukovodstvo na čelu grada.

Aktuelna vlast je pokazala da se budžetska sredstva moraju odgovorno i ozbiljno trošiti.

Koliko se novca ulaže u sport, da informišemo i dušebrižnike iz Narodne stranke.

U odnosu na prošlogodišnjih 60 miliona dinara, sredstva za sportske organizacije su uvećana i ove godine i iznose 75 miliona.

Tome dodajemo i sredstva planirana budžetom za 2022. godinu za sportsku infrastrukturu u iznosu od 150 miliona dinara.

Lokalna samouprava će i dalje ulagati još više novca u sport i sportsku infrastrukturu, a unapređenjem školskog sporta i života u gradu, uticati na pozicionioniranje vranjskog sporta na najviši nivo", konstatuje se u saopštenju Saveta za sport SNS Vranje.

Najnovije vesti