Narodna stranka: Naprednjačka potkusurivanja preko leđa Dinama

Gradski odbor Narodne stranke u Vranju u utorak je najoštrije osudio odluku UO FK Dinamo da istupi iz Srpske lige Istok i način na koji se rukovodstvo grada ophodi prema tom klubu.

"Mi smo više puta upozoravali na to da je ova vlast grobar vranjskog sporta i da će se desiti upravo to što se dešava, ne samo Dinamu već i ostalim klubovima drugih sportova.

Zato pozivamo naprednjake svih frakcija u Vranju da se okanu Dinama i vranjskog sporta.

Da svoje stranačke ratove, osvete i potkusurivanja ne sprovode preko leđa Dinama niti bilo kog vranjskog kluba, već da to rešavaju na svojim stranačkim organima.

Vlast dođe i prođe, a sport treba da bude teren gde svi koji žele imaju pravo da učestvuju, aktivno ili pasivno, bez obzira na stranačku pripadnost.

Sport treba da bude mesto koje će okupljati našu decu, a Dinamo je to uvek radio", navode iz lokalnog odbora Narodne stranke.

"Narodnjaci" podsećaju da je klub formiran još davne 1947. godine i da kao takav "za Vranjance ne predstavlja samo fudbalski klub koji praktikuje fudbal kao igru".

"Dinamo za Vranjance znači više od igre, više od fudbalskog kluba.

Dinamo za Vranjance predstavlja brend, sa dresovima žute boje po kojoj su Vranjanci uvek bili prepoznatljivi i kojom su se isticali i razlikovali od ostatka države.

Zato je Dinamo veoma značajan za svakog čestitog Vranjanca, bez obzira u kojoj se ligi taj klub takmičio.

U međuvremenu je Dinamo doživeo uspeh, igrao i u Superligi i Dinamo će za Vranjance uvek biti brend bez obzira u kojoj se ligi takmičio i bez obzira što je sada u Srpskoj ligi", navodi se u saopštenju.

Zato Dinamo, dodaju iz Narodne stranke, "ne sme služiti za stranačka potkusurivanja i međustranačke razmirice između više frakcija Srpske napredne stranke".

"Naprednjaci su ršili da po mogućstvu ugase Dinamo zbog toga što se ovima u Gradskoj upravi, konkretnije, gradonačelniku i većniku za sport, kao i narodnom poslaniku iz Vranjske Banje, ne sviđa uprava Dinama koja je na to mesto došla njihovim zaslugama i koja je takođe sastavljena od članova SNS-a i porodice koja bezrezervno podržava Aleksandra Vučića.

Mi izražavamo strepnju i za ostale klubove drugih sportova koji su, takođe, u nemilosti naprednjaka i njihovih unutarstranačkih frakcija, da će ih zadesiti slična sudbina.

Zato ovim putem šaljemo poruku onima koji rukovode gradom da se uzdrže od daljeg uništavanja vranjskog sporta i vranjskih klubova", navodi se u pisanom saopštenju vranjskog odbora Narodne stranke od utorka.

Najnovije vesti