Savet za sport SNS: Što pre u Dinamu shvate da Grad nije njihov finansijer to bolje

Povodom, kako se kaže, "napada čelnika Fudbalskog kluba Dinamo na gradonačelnika i većnika za sport", Savet za sport Gradskog odbora SNS Vranje izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti.

- Evidentno je da nekim grupacijama i pojedincima u Gradu ne odgovara što je došlo vreme da se i u vranjskom sportu poštuju zakonske norme, pravila i propisane procedure, kao u svim gradovima i državama, gde postoji vladavina prava.

Danas smo u situaciji da zbog brojnih nasleđenih problema, ali i navika koje su neki sportski radnici stekli u prošlosti, morali i u sportu pokazati da želimo biti odgovorni prema sebi, klubovima, ali pre svega prema građanima Vranja.

Kažemo građanima Vranja, jer se zapravo od njihovih para finansiraju, između ostalog, i sportski klubovi koji su zapravo udruženja građana i Grad nije u obavezi da ih finansira.

Što pre klubovi shvate da Grad nije njihov osnivač, a još manje finansijer, utoliko bolje za njih, ali i za Grad i njegove građane.

Sve što Grad radi za vranjski sport je na principu dobre volje i sa namerom da pruži podršku u razvoju našeg sporta i sportista i ako se vlasnici privatnih sportskih klubova, u svojoj strategiji razvoja, oslanjaju isključivo na gradski budžet nećemo mnogo odmaći na sportskoj mapi Srbije.

Nismo došli na vlast da bi kupovali vašu ili bilo čiju podršku, već da bi rešavali brojne probleme sa kojima se suočavaju naši građani i grad Vranje.

Svi mi dobro znamo kako su ranijih godina trošili novac neki klubovi, koliki su im bili budžeti, a koliko su imali uspeha na takmičenjima, ili možda, koliko su goriva trošili.

Ili ko je kupovao najnovije mobilne telefone preko računa kluba i o trošku građana.

Pa i vi, gospodo iz Dinama, znate šta ste sve u klubu zatekli.

E, gospodo, sve je to moralo doći na naplatu jednog dana.

Danas Grad vode odgovorni ljudi.

I ako mislite da je u ovom trenutku 10 miliona koje ćete dobiti iz budžeta ove godine malo, mi vam otvoreno kažemo: „Sram vas bilo“!

Recite to onim ljudima koji još uvek ne gaze po asfaltu u svojoj ulici, nemaju kanalizaciju ili su sa fakultetskom diplomom na evidenciji NSZ-a, da je to mali iznos!

Ali, bićemo iskreni do kraja kao i uvek.

Jeste malo za klub kakav je Dinamo.

I bilo bi malo i da smo u situaciji da vam damo i 50 miliona.

Jer, takmičenje u Super ligi podrazumeva malo veća finansijska sredstva.

Ali, gospodo, verujemo da znate da i gradovi koji su u mnogo boljoj finansijskoj situaciji ne mogu finansirati jednog duperligaša u fudbalu.

Zato, tražimo od vas da kao što smo mi odgovorni prema građanima, budete i vi odgovorni prema vašim igračima, navijačima i zaposlenima u klubu i jednostavno im kažete samo istinu.

A, istina je da Grad u ovom trenutku izdvaja za naš Dinamo nemala sredstava.

Ali, verujemo da ćemo odgovornim radom i ponašanjem moći da u godinama koje su pred nama izdvojiti mnogo veća sredstva nego današnjih 10 miliona.

I ne samo za Dinamo, već i za ostale klubove.

I ne samo za sport, već i kulturu, infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo.

Kada je podrška Grada Dinamu u pitanju, treba da znate da rukovodstvo Grada vrlo ozbiljno radi na pripremi dokumentacije za izgradnju novog stadiona koji nam je obećao naš predsednik Aleksandar Vučić.

A, što se tiče promene gradonačelnika i većnika za sport, koje pominjete, poručujemo vam da se držite fudbala jer ste tu najbolji, a vođenje Grada prepustite nekim drugim, školovanim ljudima, koji znaju kako se to radi.

Na kraju, verujemo da će „skromnih“ 10 miliona bar malo doprineti da obezbedite opstanak u Superligi, a u nama ćete imati kao i do sada veliku podršku i oslonac - kaže se u saopštenju Saveta za sport SNS-a.

Komentari

Da imate gram mozga ne bi planirali nikakav stadion, ali....INVESTITORI su u pitanju.

Gospodinu, većniku za sport nisu javili da treba da se bavi razvojem sporta u gradu, ne nezavršenim ulicama, jer u suprotnom njegova funkcija nema smisla, ulicama neka se bavi ko je zadužen za to.

Najnovije vesti