Saslušan trener Radnika osumnjičen za pedofiliju: Samo sam se šalio

Vranje - Trideset šestogodišnji muškarac iz Vladičinog Hana, angažovan kao jedan od trenera omladinske škole FK Radnik u Surdulici, osumnjičen da je počinio nedozvoljene polne radnje, na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Vranju izjavio je sa se "sa dečacima šalio" i da "ništa nije u radio u smislu zadovoljavanja polnog nagona", pišu Novosti.

Zamenik tužioca Dragan Nikolić izjavio je za ovaj list da je tužilaštvo nakon saslušanja predložilo sudu da mu odredi pritvor do 30 dana.

Posle privođenja iz kuće osumnjičenog trenera uzeti su računar i telefon i poslati na veštačenje.

Trenera je policiji prijavio jedan od roditelja koji je naveo da je njegov trinaestogodišnji sin "primio lascivne poruke" od trenera.

To je bio povod za pokretanje istrage.

Nezvanično, kasnije je utvrđeno da je trener navodno neprimereno dodirivao dečake, pa mu se stoga stavlja na teret krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Trener je po početku istrage suspendovan iz kluba, a informacije o pokretanju istrage šokirale su upravu FK Radnik, s obzirom na to da je Aleksandar pre dve godine primljen kao uzoran sportista i raniji trener dečjeg rukometnog kluba u Vladičinom Hanu.

Najnovije vesti