Za pedofiliju osumnjičen jedan od trenera FK Radnik

Vranje - Jedan od trenera FK Radnik u Surdulici priveden je prethodnog vikenda zbog sumnje da je navodno nagovarao trinaestogodišnjeg fudbalera na seks, javlja Nova.rs.

Navodno, on je dečaku koji trenira u mlađim kategorijama Radnika telefonom slao poruke zbog kojih se sumnjiči za polno uznemiravanje.

Protiv trenera je podneta krivična prijava u redovnom postupku i nije mu određen pritvor.

Ovim povodom za Nova.rs oglasio se Darko Gašić, sportski direktor FK Radnik rekavši da je klub o slučaju obavestila policija koja je privela pomenutog trenera.

- Mi smo ga momentalno nakon tog saznanja suspendovali.

Ukoliko se potvrdi da su optužbe tačne, za njega više neće biti mesta u Radniku.

I porodici i policiji smo sve vreme na raspolaganju i verujemo da će nadležni organi u najkraćem roku utvrditi istinu i reagovati u skladu sa tim.

Šokirani smo ovim optužbama.

Najoštrije osuđujemo pedofiliju i bilo koju vrstu nasilja i maltretiranja - rekao je Gašić.

TONČEV: Zatečen sam

Sumnje iznete na račun jednog od trenera Radnika za Nova.rs prokomentarisao je i Novica Tončev, nekadašnji predsednik Radnika, a sada narodni poslanik.

- Vraćam se iz Stare Pazove i vest sam saznao iz medija. Zaista sam zatečen. Nisam upoznat sa detaljima, ali osuđujem svaki oblik pedofilije. Po povratku u Surdulicu ću se čuti sa roditeljima dečaka, a siguran sam da će nadležni organi obaviti svoj posao i utvrditi istinu - izjavio je Tončev.

Najnovije vesti