Samo FK Dinamo protestvovao zbog sportskih para (FOTO, VIDEO)

Na najavljeni protestni skup vranjskih sportskih klubova koji nisu dobili novac iz budžeta za programe u 2018 godini, u sredu u podne, u centru Vranja, pojavili su se samo prvotimci i članovi uprave FK Dinamo, kojima su se pridružili građani i simpatizeri kluba.

Na zakazanom okupljanju, tačno u podne, nisu se pojavili sportisti iz ostala tri vranjska kluba - RK Vranje 1957, KK Jugbasket i ŽOK Vranje - čiji je dolazak bio najavljen u proglasu koji je u utorak uveče objavljen preko društvenih mreža.

Trener Dinama Dragan Antić Recko tim povodom je rekao novinarima da se predstavnici preostala tri kluba nisu pojavili, jer, za razliku od Dinama, imaju privatne sponzore od kojih dobijaju novac.

- To će im možda omogućiti da se takmiče još neko vreme, ali se sutra neko od tih sponzora može povući i šta onda, ako nemaju ni dinar iz budžeta grada - kazao je Antić.

On je dodao da Dinamo ima najviše navijača na utakmicama posle Zvezde i Partizana.

- U stalnoj sam vezi sa čelnicima SNS u Vranju, međutim gradonačelnik Slobodan Milenković mi se ne javlja već mesec dana, a gradski većnik za sport Nenad Đorđević nam je najviše zla naneo.

Podelili su budžet za sport svojim prijateljima i poznanicima, a za klubove koji imaju uspeha ništa - rekao je Antić.

Osim FK Dinamo (lane 17 miliona), jesenjeg šampiona Prve lige Srbije i glavnog kandidata za ulazak u Super ligu, ni dinara iz budžeta ove godine nisu dobili ŽOK Vranje (2017 – 6 miliona), Jugbasket (lane 5,7 miliona) i RK Vranje 1957 (7,5 miliona u prošloj godini).

Ovime je, tvrde, njihov opstanak doveden u pitanje.

FK Dinamo je jesenji prvak Prve lige Srbije u fudbalu i glavni kandidat za ulazak u najviši rang fudbalskog takmičenja u Srbiji - Super ligu.

Po programima sportskih kolektiva Grad je ove godine ostalim klubovima dodelio ukupno 50 miliona dinara.

Kapiten Dinama Danijel Gašić rekao je za Vranje News da Dinamo funkcioniše u teškim uslovima, počev od infrastrukture, do materijalnih uslova.

- Većina momaka je ovde sa strane, sami znate da Dinamo ima problem sa omladinskom školom, jer nemaju gde da treniraju. Niko nije došao ovde da zaradi veliki novac, došli smo da napravimo veliki uspeh.

Mi, sa svim tim problemima, i dalje pružamo svoj maksimum kako bismo se domogli tog cilja, ulaska u Super ligu.

Ali, čini mi se da gradu i regionu nije stalo da Dinamo u tome uspe, nije mi jasno zašto.

A, plasman u Super ligu značio bi dolazak Zvezde, Partizana, značilo bi mnogo u svakom pogledu za Grad Vranje da ima superligaša - kazao je Gašić, uz napomenu da se igračima zbog teške finansijske situacije duguju četiri plate.

- Nije to problem, jer mi i dalje igramo punom snagom. Ipak, finansijska pomoć klubu je neophodna, jer i mi moramo od nečega da živimo i da se takmičimo - rekao je Gašić.

Najnovije vesti