Sadržajan program Dečje nedelje u Vranju

Prema programu Dečje nedelje u utorak 6. oktobra od 11 sati u ŠOSO Vule Antić u Vranju predviđene su radionice i druženje dece sa posebnim potrebama sa vršnjacima iz osnovnih škola, kao i onlajn uključenje učenika svih osnovnih škola u razgovor sa osobama sa smetnjama u razvoju, angažovanim u kafeu "Zvuci srca".

U cilju podizanja svesti o važnosti zaštite životne sredine u sredu 7. oktobra osnovci i srednjoškolci će u dvorištima svih osnovnih i srednjih škola zasaditi sadnice tuja i hibiskusa.

U skladu se epidemiološkom situacijom, za četvrtak 8. oktobar predviđene su virtuelne posete osnovaca Muzej kući Bore Stankovića, Galeriji Narodnog muzeja, Muzej kući Oca Justina Popovića i Pozorištu Bora Stanković.

U petak 9. oktobra na Gradskom stadionu biće organizovano druženje osnovaca sa Kristijanom Stošićem, državnim reprezentativcem u više atletskih disciplina i pobednikom Beogradskog maratona 2018. godine.

Sve aktivnosti u okviru Dečje nedelje biće organizovane u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Program je pripremljen u saradnji sa udruženjem Dečje srce iz Beograda koje je za programske aktivnosti podržano od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

MILENKOVIĆEVA ČESTITKA

Povodom početka Dečje nedelje, koja se održava pod sloganom "Podeljena sreća, dva puta je veća", gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković uputio je čestitku svim mališanima, sa željom za dobro zdravlje i srećno detinjstvo.

- Draga naša deco, želim vam bezbrižnost i osmeh u svakom danu. Želim da budete srećni i da kroz igru rastete i razvijate se. Ovogodišnju manifestaciju obeležićemo nizom aktivnosti vama u čast. Lokalna samouprava uvek će podržati sve manifestacije posvećene deci - rekao je Milenković.

Najnovije vesti