Saba Belča održavaće puteve do marta, trenutno svi pravci prohodni

Preševska firma Saba Belča biće i ove zime zadužena za tekuće održavanje puteva na području grada Vranja, saopšteno je iz JP Urbanizam i izgradnja Vranja.

Ugovor sa ovom firmom sklopljen je do 15. marta 2022. godine.

"U noći između 6. i 7 decembra počele su snežne padavine, sneg se trenutno ne zadžava na kolovozu, tako da su gradske saobraćajnice kao i svi lokalni putevi na teritoriji grada Vranja prohodni.

Održavanje ulica I i II reda obavljaće se posipanjem sollju i kamenim agregatom zbog pojačanog intenziteta padavina.

Ukoliko zbog niskih temperatuta dođe do podleđivanja i usled snežnih padavina većih od 5 centimetara i zadržavanja snega na kolovozu, biće pojačan intenzitet rada izvođača", navode iz Urbanizma.

Čišćenje gradskih saobraćajnica se obavlja po Odluci Gradske uprave Vranja, a "u skladu sa prioritetima" koji su ustanovljeni na sednici Gradskog veća.

"Posipaće se ulice kalijum-hloridom po prioritetima, najpre ulice prvog i drugog reda u užem centru grada, kao i saobraćajnice u višim delovima grada na kojima se snežne padavine zadržavaju i otežavaju kretanje saobraćaja po ulicama.

Investitor je Grad Vranje, a stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljaće inženjeri JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja.

Mi ćemo imati i dvadesetčetvoročasovno dežurstvo i pratiće se stanje na terenu, kako na gradskim saobraćajnicama tako i na opštinskim putevima", dodaju iz Urbanizma.

Grad Vranje stara se o više od 800 kilometara gradskih i opštinskih puteva.

"Trenutno su svi putevi na teritoriji grada Vranja prohodni.

Rad zimske službe je organizovan u tri smene", navode iz Urbanizma.

Za čišćenje i održavanje svih šetališta i trotoara na teritoriji grada Vranja, dodaje se, zaduženo je JKP Komrad.

"Molimo građane da propisno parkiraju svoja vozila kako ne bi ometali rad mehanizacije na terenu", zaključuje se u saopštenju iz Urbanizma.

Najnovije vesti