Rukometaši razbili Aleksandrovčane: Vranje 1957 - Župa 43:30

Rukometaši Vranja 1957 deklasirali su Župu 54 iz Aleksandrovca sa 43:30 (22:12), u utakmici 16. kola Super B lige Istok Zapad, koja je odigrana u Sportskoj hali u Vranju.

Ovom pobedom nastavili su trku za titulu sa prokupačkim Topličaninom koji je u subotu jedva, golom u poslednjem minutu, na jedvite jade pobedio osmoplasiranog Metalca iz Kraljeva (18:17).

Vranje su do pobede pred oko 200 gledalaca u nezgodnom terminu (subota, 16.30) predvodili Andrej Dabović sa 10 golova, zimsko pojačanje iz Partizana Aleksandar Stojanović postigao je 6, dok su po 5 postigli Nikola Stamenković, Veljko Anisijević i Davor Tasković.

Kod gostiju je najefikasniji bio Saša Pribaković sa 12 golova.

U prvom poluvremenu igralo se ravnopravno samo do 5:5, kada Vranjanci počinju da igraju mnogo bolje i prave razliku od 10 golova već u prvom poluvremenu.

Do kraja susreta samo su rutinski održavali prednost.

Trka za šampionsku titulu i plasman u Prvu A ligu, najelitniji srpski rang takmičenja u rukometu, nastavlja se između Topličanina i Vranja, koje ostale ekipe ne mogu ugroziti.

Prokupčani imaju 32, a Vranjanci 30 bodova.

U narednom kolu, koje će se odigrati sledećeg vikenda(2/3. april), Topličanin će gostovati šestoplasiranoj Beloj Palanci, a Vranje poslednjeplasiranom Zlataru u Novoj Varoši, ekipi koja ima samo 2 boda od početka šampionata.

Komentari

Ocekivana pobeda,nemoj da vas zavarava Prokuplje sto su jedva pobedili,ipak se sve zavrsava u zadnje kolo

Od 43 pogotka koje smo dali nasi Vranjanci su postigli 13 gola.
Osim Taskovica koji je u poznim rukometnim godinama i Stefana Pavlovica nemamo nijednog perspektivnog igraca za veci rang takmicenja pa ni za ovaj. Igraci koji sad igraju mislim da ih Ima sa strane oko desetak su tu dok ima para.
Postavljamo pitanje sta se radi u klubu, stvaraju li se mladi igraci ili se samo cekaju dobre plate I kupovina igraca.
Istina je da novajlije igraju bas za elike novce a za vranjske prilike koliko narod prima da se uhvatis za glavu.

Najnovije vesti