Rukometaši promenili trenera: Radosavljević umesto Manića

Umesto Miljana Manića, dosadašenjeg trenera RK Vranje 1957, na čelo struke vranjskog rukometnog kluba koji nastupa u Super B ligi Istok Zapad došao je Saša Radosavljević, potvrđeno je Vranje News-u u ovom klubu.

Promena trenera dogodila se nakon dva uzastopna poraza Vranjanaca u drugom po rangu takmičenju u Srbiji, najpre od lidera Goč Merkura u Vranjačkoj Banji, a potom i bolnog gubitka bodova od Bele Palanke u Vranju.

Vranjanci su u poslednje dve sezone vrlo blizu plasmana u najviši rang, ali im ipak nešto nedostaje da naprave taj ključni korak.

U klubu smatraju da je u stručnom štabu potrebna sveža krv, zbog čega je i potpisan ugovor sa Radosavljevićem.

Reč je o iskusnom stručnjaku, rođenom 1964. godine, koji je u poslednje vreme predvodio ekipu Metalca iz Kraljeva, koja takođe nastupa u Super B ligi Istok Zapad.

Završio je Fakultet ekonomskih nauka i Trenersku škola RSS 1991. godine (EHF master coach).

Tokom karijere trenirao je reprezentaciju SCG (ženski juniorski tim od 1996 - 1998), reprezentacija Srbije (muški kadetski tim 2017-2019 i to na Evropskom kadetskom prvenstvu i Svetskom kadetskom prvenstvu).

Vodio je reprezentaciju BIH, muški senoprski tim 2020. i 2021. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022).

Kada je reč o klubovima imao je angažmane u RK Metalac od 1987. do 1996. (prvo mesto u nacionalnoj prvoj ligi prvenstva za seniore), ŽRK Napredak od 1996. do 1998. (4. mesto u nacionalnom prvenstvu i učešće u EHF kupu), ŽRK Bambi-Požarevac 1998. - 2001. (1. mesto u prvoj nacionalnoj ligi), ŽRK Metalac 2002 - 2004 (4. mesto u prvoj nacionalnoj ligi), ŽRK ORMI Patras u Grčkoj od 2004 - 2006 (2. mesto u nacionalnom prvenstvu i finalista Kupa, učešće u EHF Kup pobednika kupova), RK Kolubara 2006 - 2007 (4. mesto u nacionalnom prvenstvu i učešće u EHF Kupu), RK Železničar – Sarajevo BIH 2007 - 2008 (2. mesto u nacionalnom prvenstvu).

Kao i RK Zaječar 2008 - 2013 (1. mesto prve nacionalne lige i 4. mesto super lige, finalista nacionalnog Kupa i učešće u EHF Kupu), ŽRK Milenijum 2013 - 2014 ( 3. mesto u nacionalnom prvenstvu i učešće u EHF Kupu), ŽRK Radnički 2014 – 2016 (osvajač duple krune nacionalnog prvenstva i kupa, učešće u kvaligikacijama za ligu šampiona i osvojeno 2. mesto), RK Radnički 2016-2018 (2. mesto nacionalne prve lige), RK Sloga BIH 2018-2021 ( učešće na Final Four nacionalnog Kupa i osvojeno 4. mesto i ostvareno učesšće u EHF European Cup) i RK Metalac Kraljevo 2021-2022.

Bio je angažovan i u Skupštini trenera RSS, kao trener reprezentativnih kampova od 1995. do 2005. godine, te predavač na brojnim seminarima trenera u periodu 2012-2018.

Najveći trenerski uspesi su mu dupla kruna prvi put u istoriji ŽRK Radnički Kragujevac, najveći uspeh kluba sa RK Zaječar i najveći uspeh u istoriji kluba sa HC Sloga u BiH.

Prvi izazov za Radosavljevića u vranjskom klubu biće predstojećeg vikenda kada će Vranje 1957 u okviru 16. kola gostovati Metalcu u Kraljevu.

Vranjanci su trenutno četvrti na tabeli sa 20 bodova.

Lider Goč Merkur ima 30, a ispred Vranjanaca su još i Metalac sa 22 i Hajduk Veljko sa 21 bodom.

Samo prvi tim posle plej-ofa obezbeđuje plasman u najelitniju ligu.

Goč Merkur ima sve pobede od starta šampionata.

Komentari

Nesposobnost uprave, zato su igraci u stanju da rade ovakve stvari. Inace igraci su ucenjeni da rade neke stvari da bi ostali u klubu. Bez Manica mogu da se pozdrave sa play offom

E da vam opet bata Prle kaze.
Od ovo nema nista.
Citim CV od ovog trenera pa pomislim ce pobedimo Barselonu sad kad je Manic za sve kriv.
Da nam bude jasno ekipa sa polovnim igracima i matorcima od 45 god. nema perspektivu.
Jedina istina je da se pare trose.
A da , sada gostujemo Metalcu u Kraljevo ovaj trener Radosavljevic je dosao iz te ekipe.Videcemo ,posto ih poznaje u dusu vracamo se sa dva boda i krece slavlje kad Vam bata Prle kaze on ne gresi.

Normalno je da igrači mogu da pokažu svoje nezadovoljstvo trenerom!Ekipu treba da vodi čovek sa iskustvom i ambicijama, a ne samo iz ličnog interesa.. Igrači u treneru treba da vide vodju, nekog ko ih gura napred bodri i uči nečemu.. Trener treba da zasluzi poštovanje svojim ispravnim stavom prema igračima, ekipa je kao porodica, nažalost ovde se pokazalo očigledno da nije tako.

I šta kažeš ništa bez Manića u pley offu?Po rezultatima sigurno bi ušo u Super ligu sa ekipom Vranja, da nije smešno bilo bi žalosno!

Pa to on pise.Ko bi drugi.

Nastavlja se presipanje iz supjle u prazno

Bravo igraci za peticiju.

Pa ljudi selektor Srbije vam je bio u Vranju(Ljuba) pa vam nije napravio rezultat i nije vam odgovarao. Prosle godine ste doveli reprezentativca i imali najjacu ekipu pa niste nista napravili. Koliko ste trenera promenili, igraca… nikakav uspeh kao klub nemate. Ne mogu da verujem da se lazete ovako, da nije tuzno bilo bi smesno.

Najvise koristi imaju clanovi uprave koji se zaposljavaju i menjaju radna mesta pod izgovorom da trose vreme za boljitak rukometa i drustva.

Nije los komentar navijacu , dovode se treneri,igraci a samo ti koji prave kardinalne grske ostaju u upravi kluba i imaju licnu korist.
Taj selektorl Ljuba je placen od sponzora kluba , gradjani Vranja ga nisu placali za razliku od Manica i Radosavljevica.

Najnovije vesti