Rukometaši pregazili Kraljevčane: Vranje 1957 - Metalac 35:16 FOTO/VIDEO

Rukometaši Vranja 1957 bili su više nego dominantni u utakmici 18. kola Super B lige Istok Zapad i ispratili Metalca iz Kraljeva sa čak devetnaest golova razlike - 35:16 (17:9).

Razlika u kvalitetu bila je očigledna od starta utakmice, koja je odigrana u Sportskoj hali u Vranju, jer su domaći dominirali u svim segmentima igre - u napadu je bilo mnogo raznovrsnosti u igri, a Vranjanci su od početka igrali veoma požrtvovanu odbranu, koju je sjajnim odbranama i sa nekoliko odbranjenih sedmeraca i "skinutih" zicera gostiju začinio golman Darko Dimitrijević.

Gosti su koliko toliko držali priključak u prvih osam, devet minuta, ali onda je vranjski tim pojačao ritam koji su održavali do kraja meča, iako su veći deo drugog poluvremena igrali gotovo sa drugom postavom.

Najefikasniji u napadu bio je desno krilo Veljko Anisijević sa 8 golova, a Davor Tasković i Aleksandar Stojanović, koji su igrali samo prvo poluvreme, postigli su 7, odnosno 6 golova.

U strelce su se još upisali Stefan Pavlović a 5 golova, te Andrej Dabović i Nemanja Dimitrijević sa po 3.

Kod gostiju su bolji od ostalih bili Božidar Leković i Nemanja Nakić sa po 5 golova.

Prokupački Topličanin, ekipa koja sa Vranjancima vodi mrtvu trku u ovom prvenstvu za plasman u najelitniji rukometaški rang u Srbiji (plasiraće se samo prvak ove lige), takođe je pobedio u ovom kolu, i to kao domaćin pretposlednju Jagodinu sa 35:30.

Vranjancima beže dva boda.

Sledi tronedeljna pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije (utakmice baraža sa Slovenijom za plasman na Svetsko prvenstvo 2023. koje će biti održano u Poljskoj i Švedskoj).

Šampionat će se nastaviti 30. aprila kada će Vranjanci gostovati petoplasiranoj Beloj Palanci, dok će Topličanin opet biti domaćin, i to trećeplasiranoj Kuršumliji.

Do kraja su ostala još četiri kola, a odlučujući meč će se po svemu sudeći odigrati u pretposlednjem 21. kolu kada će Vranje 1957 gostovati Topličaninu u Prokuplju.

Komentari

Veliki napredak posebne cestitke za nase 40-to godisnjake jer su zajedno postigli 10 golova, zajedno sa Pavlovicem NASA ekipa Vranjanaca je postigla15 golova od ukupno 35. Ne vidimo u ekipi povratnika iz Dubocice Mihajla Stanojkovica koji je bolji, mladji i talentovaniji igrac od mnogih sinova vranjskih. Ali njega izgleda tata ne gleda iz prvih redova I zdusno se raduje.....raduje na tudjoj tuzi.

Nasa ekipa je pokazala bolju formu od Toplicanina iz Prokuplja u zadnje vreme koji se muce ali to nista ne mora da znaci kad dodje do odlucujuce utakmice gde mora da se pobedi sa vise od tri razlike sve je otvoreno ali mislim da je nasa ekipa bolja.

Najnovije vesti