RTV zove Tončeva: Ne razumemo se, mnogo se ne razumemo

U svetlu događaja na relaciji Tončev - Dačić - Vučić, redakcija lokalne Radio televizije Vranje (RTV) već dva dana javlja na televiziji, radiju i svom portalu da novinari te redakcije "bezuspešno pokušavaju da kontaktiraju lidera SPS-a u Surdulici Novicu Tončeva".

U četvrtak se, nakon, eto, nekakvih bogznakako upornih poziva, Tončev javio na telefon.

Novnari RTV-a, navodi se, najpre su ga priupitali da prokomentariše dopis meštana sela Masurica koji, navodno, "tvrde da su na svojoj koži osetili njegovu osvetu samo zato što su (na proteklim lokalnim izborima, p.a) glasali za SNS".

Pitan je Tončev i da li je "naložio da se zatrpaju kanalizacione šahte u selu Masurica".

- Stvarno ne razumem to i nemam nikakve veze sa tim.

Možete da pozovete predsednika Mesne zajednice koji vodi tamo radove i radovi se nastavljaju u Masurici.

To stvarno ne razumem.

Da mi zatrpavamo šahte i ostalo, ne razumem - rekao je Novica Tončev novinaru RTV-a.

Na pitanje da je "u vreme protesta u Beogradu", navodno, najavljivao da će više hiljada socijalista juga Srbije izvesti da blokiraju autoput prema Makedoniji, uz novinarsku opasku "da se Ivica Dačić ogradio od ovog stava i pozvao Tončeva da odustane od te ideje, a pogotovu realizacije", Tončev je upitan "odustaje li od te ideje".

- Koja ideja kad mi nismo rekli da ćemo da blokiramo autoput, nego uslovno, ne samo autoput, nego ćemo da reagujemo na takve poteze, to ne razumem zbog čega da se neko ograđuje ili bilo šta - odgovorio je Tončev.

Prvi surdulički naprednjaki potpredsednik SPS upitan je i da li radi protiv SNS-a te, iz nekog razloga, i da li razmišlja da se kandiduje za mesto predsednika SPS-a?

- Nemojte, niko ovde ne radi protiv SNS-a.

Moja izjava nije bila protiv SNS-a, tako da nema veze sa predsednikom, a njega moramo da pitamo šta je mislio - odgovorio Tončev.

Novinar RTV-a sugerisao je potom Tončevu da "najbliži saradnici, koji podržavaju politiku Tončeva, na svojim Fejsbuk profilima objavljuju tekstove u kojima napadaju državu i predsednika Vučića, eksplicitno podržavaju proteste, blate srpsku policiju i pišu da jedva čekaju da SPS ode u opoziciju kako bi se još žešće i svojski uključili u rušenje ove vlasti".

Potom je Tončev direktno pitan "da li će podržati Ivicu Dačića i protiv njih preduzeti bilo kakve mere, ili će svoje najbliže saradnike podržati" u pisaniju na Fejsbuku.

- Ja ne znam ko šta piše i nikome ne mogu da zabranim šta će da piše.

Ako je neko funkcioner, a piše protiv, sigurno ću da ga sankcionišem.

Sigurno nisam protiv predsednika partije (Dačića, p.a) i poštovaću politiku predsednika, a odluke ćemo donositi na organima partije - zaključio je Tončev u kraćem intervjuu za RTV.

Ova medijska kuća objavila je telefonski razgovor sa Tončevim koji možete preslušati ako kliknete OVDE.

Najnovije vesti