Rotari klub donirao računare osnovnim školama

Povodom obeležavanja devet godina rada i uspešnog postojanja, Rotari klub u Vranju donirao je deset računara osnovnim školama na području Pčinjskog okruga.

Četiri kompjutera dobila je OŠ Radoje Domanović i po dva OŠ Vuk Karadžić, OŠ Jovan Jovanović Zmaj i isturenom odeljenju OŠ Branislav Nušić u selu Buštranje.

Gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović rekla je na prijemu za članove Rotari kluba da je reč o značajnoj podršci osnovnim školam.

- Posebno učenicima i prosvetnim radnicima, tim pre što je predmet informatika i računarstvo od prošle godine uveden za đake petog razreda.

Zahvaljujem se i Ministarstvu prosvete koje je podržalo ovu akciju - istakla je Jovićeva.

Predsednik Rotari kluba u Vranju dr Nebojša Dimitrijević rekao je da je vrednost donacije 250.000 dinara.

- Akcija doniranja kompjutera sprovedena je u okviru projekta "101 za 101".

Ona uključuje 101 projekat za 101 školu u Srbiji i Crnoj Gori.

Pored opremanja kabineta informatike, rotari klubovi će pružati pomoć školama i kroz opremanje biblioteka, đačkih kuhinja, davanje stipendija i nagrada najboljim učenicima - istakao je Dimitrijević.

On je pojasnio da je od deset računara Rotari klub u Vranju obezbedio pet.

Vladimir Matić, guverner distrikta 2483, izjavio je da je za kratko vreme, zahvaljujući Rotari klubovima u Srbiji i Crnoj Gori, prikupljeno preko 150.000 dolara.

- Rezultat dobrog odziva je da smo računarima opremili 113 škola.

Pozivam sve lokalne samouprave, nevladine organizacije i kompanije da nam se priključe - poručio je Matić koji je potpisao ugovore o donaciji sa školama.

Najnovije vesti