Podmladak rotarija u Gimnaziji, Rastko Manić na čelu kluba

Pod okriljem lokalnog Rotari kluba, u Gimnaziji Bora Stanković u Vranju formiran je Interakt klub, koji okuplja najmlađe članove ove organizacije.

Interakt klub okuplja decu i mlade uzrasta od dvanaest do osamnaest godina, za razliku od Rotarakt kluba koji obuhvata starosnu grupu od osamnaest do trideset godina.

Za predsednika Interakt kluba jednoglasno je izabran Rastko Manić, učenik drugog razreda Gimnazije, saopštava Rotari klub Vranje.

- U narednom periodu očekuje se verifikacija kluba, a potom će uslediti planiranje i realizovanje akcija - poručuju vranjski Rotarijanci.

Inače, vranjski gimnazijalci su peti u Srbiji osnovali Interakt klub, a u državi funkcioniše ukupno 65 Rotari klubova.

Konstituisanju su prisustvovali predsednik i dvoje članova Rotari kluba Vranje - Toma Dimitrijević, Nadica Pešić i Đorđe Đorđević.

Rotari klub u Vranju osnovan je 2009. godine, a ove godine proglašen je za jedan od najboljih u Srbiji.

Rotari klub je međunarodna organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom sveta, okupljenih u cilju pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svetu. To je danas jedna od najuglednijih organizacija na planeti sa više od 29.000 klubova u 140 zemalja.

Najnovije vesti