Ristić na Svetski dan zdravlja: Ponosna sam na koleginice i kolege

U teškom trenutku kada se borimo sa koronavirusom, najvećim izazovom po ljudsko zdravlje u ovom milenijumu, zahvalna sam svojim kolegenicama zbog požrtvovanosti i nesebične angažovanosti u obavljanju svojih redovnih i vanrednih dužnosti i obaveza, izjavila je u utorak povodom Svetskog dana zdravlja Jasmina Ristić, glavna sestra Zdravstvenog centra (ZC) Vranje.

Ristićeva, koja je i predsednica Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga, rekla je da je u ovom teškom trenutku za zdravstveni sistem ponosna na koleginice i kolege u Vranju.

- Ugled je u profesiji medicinske sestre prioritet i zadovoljna sam što mi to u Vranju i na jugu Srbije imamo i čuvamo - dodala je ona za zvaničan sajt ZC Vranje.

Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Svetske zdravstvene organizacije – Kancelarije za Srbiju, i ove kao i svake godine obeležava 7. april, Svetski dan zdravlja, kao jedan od značajnih datuma iz Kalendara javnog zdravlja.

Slogan ovogodišnjeg Svetskog dana zdravlja je "Podržite medicinske sestre i babice".

Komentari

Svaka cast vama sto radite u ZC Vranje i sto rizikujete zivote. Pitanje gde je supruga od Bulatovica, gde je supruga od nacelnika PU Vranje Zivkovica, gde je supruga od Stevanovica.... gde su jos supruge poznatih licnosti funkcionera, sede kuci I odmaraju, toliko od hipokratovoj zakletvi, a kada se ovo zavrsi ko ce do biti specijalizacije

Najnovije vesti