RIK: Do podneva odziv u Srbiji 18 odsto, izlaznost na jugu niža od proseka

Vranje/Beograd - Do podneva u Republici Srbiji glasalo je 18,01 odsto birača, saopšteno je iz Republičke izborne komisije (RIK) na drugoj redovnoj konferenciju za novinare u 13 časova.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku dr Miladin Kovačević izneo je podatke o izlaznosti birača, dobijene sa 362 biračka mesta u 93 opštine, prema kojima je u regionu Vojvodine glasalo je 20,08 odsto, u regionu Šumadije i Zapadne Srbije 18,58 odsto, u regionu Južne i Istočne Srbije 17,25 odsto, a u beogradskom regionu 14,65 odsto birača.

Po gradovima, u Novom Sadu do 12 časova, glasalo je 16,87 odsto, u Nišu 15,16 odsto, a u Kragujevcu 16,71 odsto birača.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević rekao je, odgovarajući na pitanja novinara, da do sada nije bilo nepravilnosti na biračkim mestima i da Republičkoj izbornoj komisiji nije dostavljena nijedna informacija o tome.

On je dodao da su u biračkim odborima predstavnici parlamentarnih stranaka i proglašenih izbornih lista za ove izbore, a kojih je 21, koji su najodgovorniji za sprovođenje izbora, a ukoliko u toku dana i bude nekih nepravilnosti oni će ih evidentirati na biračkim mestima.

Predsednik Dimitrijević je i ovog puta pozvao birače da u popodnevnim časovima izađu na izbore i najavio sledeće obraćanje javnosti u 15 časova.

Najnovije vesti