Rezultati pojačane kontrole saobraćaja: Više od sedam hiljada prekršaja za vikend

Vranje - Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja u vreme vikenda, saobraćajna policija MUP-a je na području Srbije otkrila oko 7.000 prekršaja, prilikom kontrole više od 19.000 vozila, saopšteno je iz ministarstva.

Iz saobraćaja su isključena 642 vozača, zatečenih kako upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pored toga, 2.841 vozač je sankcionisan zbog prekoračenja brzine, 1.500 vozača i putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 20 vozača.

"Uprkos pojačanim aktivnostima saobraćajne policije u kontroli saobraćaja, čije je sprovođenje MUP unapred najavio, tokom prethodnog vikenda u Republici Srbiji dogodilo se 268 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo 9, a povređeno je 88 učesnika u saobraćaju.

Čak šest osoba koja su izgubila život u saobraćajnim nezgodama ovog vikenda mlađe su od 20 godina, uključujući četvoricu mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u nedelju 26. juna, u 2.30 časova kod Čačka, kada je vozilo u kome su se prevozili sletelo sa puta u korito reke Kamenice", navode iz MUP-a.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima.

"Takođe apelujemo na roditelje, odnosno staraoce, da ne daju deci na korišćenje mopede, motocikle i druga vozila pre sticanja zakonskog osnova za upravljanje", dodaju iz ministarstva.

Tokom vikenda, u kontroli saobraćaja bilo je angažovano više od 1.600 policajaca.

Najnovije vesti