Revijalna utakmica veterana Zvezde i Radničkog: Praznik fudbala u Vranju FOTO/VIDEO

Fudbalski tim veterana Crvene zvezde, najtrofejnijeg kluba u Srbiji, gostovali su u subotu Radničkom 2021 u Vranju, u revijalnom meču odigranom na Gradskom stadionu koji je imao i humanitarni karakter jer je prikupljana novčana pomoć za lečenje bebe Vukana Stoiljkovića iz Vranja.

Sa Zvezdom su došli legende crveno-belih, srpskog i jugoslovenskog fubala - Miloš Šestić (koji je ekipu prevodio sa klupe kao trener), a sa njim su na klupi sedeli i Stanislav Karasi, Nedeljko Neđa Milosavljević, Zdravko Borovnica, Dragi Kanatlarovski, a zaigrali su fudbaleri iz nešto skorijih generacija crveno-belih poput Dragana Mladenovića, Marjana Markovića, Sanibla Orahovca...

Veterane vranjskog Radničkog predvodio je nekada najbolji strelac najelitnije jugoslovenske lige Dejan Osmanović.

Stanislav Karasi, fudbalska legenda Crvene zvezde i nekadašnji jugoslovenski reprezentativac koji je dao neke od ključnih golova u Zvezdi i našoj državnoj selekciji, naglasio je da rezultat u ovakvim utakmicama nije presudan, već druženje, popularizacija fudbala i negovanje sportskog duha.

"Želimo da ispoštujemo sve ljude širom Srbije, ma ko da su.

Ovde su igrači koji su Crvenoj zvezdi dali sve, posvetili veći deo svoje karijere, i koji su igrali vrhunski fudbal.

Drago nam je ako smo ljudima priredili lepo fudbalsko popodne.

Drago mi je i što je to danas meč upravo sa Romima koje izuzetno cenim i poštujem kao nacionalnu manjinu", kazao je Karasi koji je u Zvezdi od 1959. godine.

Miloš Šestić, jedan od najboljih fudbalera u istoriji Zvezde, privukao je najviše pažnje navijača i svi su, kao i sa Karasijem, hteli da se fotografišu s njim za uspomenu i dugo sećanje.

"Prezadovoljan sam ovim događajem danas, kao što sam prezadovljan svime onime što sam pružio Zvezdi kao fudbaler, ali i reprezentaciji Jugoslavije, Olimpijakosu, Vojvodini, u kojima sam takođe igrao.

Ne kajem se ni zbog čega u karijeri.

Da se opet rodim, postupio bih isto i sigurno bih bio fudbaler.

U Zvezdi sam odigrao više od 420 utakmica i mislim da sam se odužio klubu na pravi način", kazao je popularni Šele.

Dejan Osmanović, kapiten veterana Radničkog, rekao je da je duel sa veteranima Zvezde veliki uspeh i čast za Radnički 2021, ali i za grad Vranje.

"Bila nam je čast da ugostimo fudbalske legende Zvezde.

Nadamo se da će biti još ovakvih utakmica", istakao je Osmanović.

Iako je kiša pretila da pokvari ovaj fudbalski spektakl, vetar je oduvao crne oblake, a kiša koja je padala početkom utakmice ubrzo je stala, tako da su tribine Gradskog stadiona u Vranju bile dobro popunjene ljubiteljima fudbala.

Kad je granulo sunce, bilo je navijanja, skandiranja, pa i bakljade, ali i fotografisanja sa fudbalskim legendama i što je najvažnije humanosti i želje da se pomogne malom Vukanu Stoiljkoviću.

Na humanitarnoj aukciji dres Miloša Šestića kupio je Miloš Ristić donirajući tako 65.000 dinara za Vukana, a dres Stanislava Karasija Dejan Đorđević koji je izlicitirao do 20.000 dinara.

Dodatni novac prikupljen je dobrovoljnim prilozima navijača.

Iako je rezultat bio u drugom planu, a u prvom druženje, spektakl, popularizacija fudbala i animiranje mladih fudbalskih naraštaja, treba pomenuti na kraju da su gosti iz Beograda u ovom meču slavili rezultatom 3:1.

Najnovije vesti