Restrikcije vode u hanskom kraju

Redovan remont postrojenja za vodosnabdevanje na Vlasinskim hidroelektranama počeo je za vikend u opštini Surdulica, zbog čega će JP Vodovod u Vladičinom Hanu do završetka tog posla potrošače snabdevati vodom iz bunara u Lepenici, odnosno iz alternativnih izvora iz Južne Morave, navodi se u Odluci opštinskog veća Hana.

Kako bi se izbegle nestašice pijaće vode, Opštinsko veće je u narednih mesec dana zabranilo neracionalnu potrošnju sa mreže, pa će Komunalna inspekcija kažnjavati za zalivanje njiva i bašti, pranje tepiha i automobila.

Na snazi je i restrikcija isporuke vode selima u periodu od 12 do 22 časa.

Prema rasporedu, ponedeljkom i četvrkom bez vode će biti sela Prekodolce i Žitorađe, utorkom i petkom Gramađe, Dekutice i Polom, sredom i subotom Lepenica, Stubal, Priboj i Mazarać, četvrtkom i nedeljom Kržince, Manajle, Repince i Suva Morava - piše u odluci Opštinskog veća.

Mesta u kojima će biti nestašica obilaziće cisterne sa pijaćom vodom.

Problem sa vodosnabdevanjem u Vladičinom Hanu je višedecenijski.

Sistem za vodosnabdevanje povezan je na Vlasinske hidroeletkrane, pa svake godine u ovom periodu se prelazi na alternativan koji sa oko 100 litara vode u sekundi nema dovoljan kapacitet da snabde toliki broj potrošača.

Najnovije vesti