Republički krizni štab: Uvode se COVID propusnice

Vranje/Beograd - Na sednici Republičkog kriznog štaba u sredu odlučeno je da se, u okviru mera za borbu protiv epidemije, uvedu kovid propusnice, javlja RTS.

Odluka će, kako je rekla premijerka Ana Brnabić, na snagu stupiti od subote 23. oktobra.

Krizni štab je odlučio da propusnice neće biti potrebne za apoteke i prodavnice.

"Iako imamo preko 50 preminulih dnevno i mnogo zaraženih, niko ne misli da je svrsishodno da poštuje mere, zbog toga smo krenuli u pooštravanje mera", rekla je Brnabić.

Kako je rekla, inspekcijski nadzor poštovanja mera je pojačan za 10 odsto i da je broj izrečenih kazni uvećan za 200 odsto.

"Kažnjavaju se pravna lica, kažnjavaju se kovid-redari itd.

Sada konačno vidimo neki rezultat toga", rekle je premijerka.

Ona je dodala da je tempo kojim se odvija vakcinacije u Srbiji i dalje loš.

"Zbog toga je odluka da od subote od 22 časa uvedemo kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru", kazala je Brnabić.

Prema poslednjim podacima u Srbiji je zabeleženo 7.664 novoobolela i 57 preminulih.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je pre tri dana da će u toku nedelje biti održana sednica tog tela na kojoj bi trebalo da se razmotri da li je potrebno bilo šta dodatno da se uradi.

Ona je kazala da se u ovom trenutku traži i modalitet za uvođenje kovid propusnica tako da ne budu mogući zloupotreba i falsifikovanje.

Načelnica anesteziologije u KBC Dr Dragiša Mišović dr Duška Ignjatović rekla je da se u toj ustanovi leči više od 300 pacijenata i da je bolnica puna „od podruma do krova“. Ove mere se očigledno ne poštuju i ne kontrolišu, nešto mora da se uradi, ističe doktorka.

Ignjatović je, uoči održavanja sednice Kriznog štaba, članovima poslala jasnu poruku: "Neophodno je da se osmele i donesu neke drugačije mere. Ove mere se očigledno ne poštuju, ne kontrolišu ne sankcionišu".

Na prethodnoj sednici Kriznog štaba premijerka Ana Brnabić je navela da je medicinski deo Kriznog štaba zahtevao da uvedu najmanje deset dana mere zabrane javnog okupljanja iznad pet osoba, skraćanje radnog vremena do 17 časova za sve delatnosti osim esencijalnih u vezi sa hranom, gorivom i lekovima i uslužnih medicinskih i zanatskih delatnosti.

Brnabić je rekla da se nastavlja sa postojećim merama, iako je medicinski deo zahtevao usvajanje "mnogo restriktivnijih mera".

Komentari

На Дан Геноцида почињеног од Немаца 21.10.41. у Крагујевцу(стрељано више од 2300 ђака, цивила), влада Србије донеће ову одлуку о ограничавању слободе грађана и употреби "аусвајса" - СКАНДАЛ И АУТОШОВИНИЗАМ!!!

Najnovije vesti