Referendum u nedelju: Građani će se izjašnjavati o predloženom Aktu o promeni Ustava

Prema odluci Narodne skupštine Republike Srbije u nedelju 16. januara biće održan republički referendum na kome će se građani Vranja i Srbije izjašnjavati o tome da li su ili nisu za predložene ustavne promene u oblasti pravosuđa.

Referendumsko pitanje glasi: "Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?", a glasaće se zaokruživanjem - "da" ili "ne".

Podsećanja radi, iz GIK-a je prethodnih dana saopšteno da birači "mogu da obaveste nadležnu Komisiju o glasanju van glasačkog mesta, počevši od petka 14. januara, a najkasnije na dan glasanja do 11 časova.

"Obaveštenje glasača o glasanju van glasačkog mesta pre dana glasanja može se dostaviti 14. i 15. januara (petak i subota) u vremenu od 8 do 20 časova na broj telefona 017/ 412-196.

Pravo glasanja van biračkog mesta imaju samo lica koja nisu u mogućnosti da dođu na glasačko mesto iz zdravstvenih razloga, osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica", navode iz GIK-a.

Na teritoriji Grada Vranja, uključujući gradsku opštinu Vranjska Banja, u nedelju će biti otvoreno 106 biračkih mesta, a glasanje će biti organizovano u periodu od 7 do 20 časova.

Na području čitavog grada (sa Vranjskom Banjom i selima) u birački spisak upisano je 69.173 birača, pokazuju podaci Gradske izborne komisije (GIK).

O čemu se zapravo glasa pročitajte klikom na link u nastavku.

Najnovije vesti