Recku na kraju ipak suspenzija na osamnaest meseci

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) ponovo je suspendovala Dragana Antića Recka, šefa stručnog štaba FK Dinamo Vranje, na osamnaest meseci.

Disciplinski organ, na sednici u utorak, izrekao je treneru prvoligaša Dinama istovetnu kaznu kao i 18. marta ove godine.

Komsija za žalbe prethodno je delimično usvojila prigovor Antića i naložila dopunu postupka.

Prvostepeni organ saslušao je šefa struke ekipe iz Vranja putem video-linka i ostao dosledan prvobitnoj odluci.

Odbrana je insistirala da saslušanje bude obavljeno u prisustvu advokata, što je i učinjeno, ali ni to nije uticalo na ublažavanje sankcije.

Antić narednih 18 meseci neće moći da sedi na klupi Dinama.

U obrazloženju odluke iz Disciplinske komisije FSS je posebno istaknuto da je Antić "višestruki povratnik", da je već sankcionisan četiri puta tokom sezone i da prethodne mere nisu bile delotvorne.

Komisija, sa predsednikom Ivanom Nikolićem na čelu, izrekla je žestoku kažnu posle incidenata na gostovanju Dinama Trajalu u Kruševcu.

Antić je tada isključen zbog prigovora, nakon čega su usledile nefudbalske scene na stadionu Trajala.

Treneru Dinama na raspolaganju je mogućnost ulaganja vanrednog pravnog leka - zahteva Izvršnom odboru FSS za zaštitu pravilnika.

Antiću je istovetnim pravnim mehanizmom ukunuta prethodna suspenzija, oročena na 16 meseci, posle "odslužene" četvrtine kazne.

Najnovije vesti