Obrt u slučaju Recko: Nova odluka FSS i nova suspenzija

Beogradski portal Hotsport objavio je u četvrtak uveče da je redakcija dobila obaveštenje iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da suspenzija treneru Dinama Draganu Antiću Recku "nije ukinuta".

On i dalje ne sme da vodi ekipu dok ne uputi pismenu žalbu, po kojoj će Savez nakon toga odlučivati, objašnjeno je.

– Nalaže se Antiću da dostavi pisano izjašnjenje sa posebnim akcentom na okolnosti svog ponašanja nakon izricanja disciplinske mere i napuštanja restriktivnog prostora, a sve u smislu člana 129 Disciplinskog pravilnika FS Srbije, najkasnije do utorka 20. aprila 2021. godine do 17 časova - piše u dopisu iz FSS koji je objavio HotSport.

TEŠKA SITUACIJA ZA DINAMO

FK Dinamo Vranje nalazi se u teškoj situaciji na tabeli Prve lige Srbije, sa nezavidnim šansama da izbori opstanak u Prvoj ligi Srbije. Nakon 27 odigranih kola Vranjanci na trinaestom mestu imaju 29 osvojenih bodova. Iz lige će ispasti čak osam ekipa, a deset ostaje u ligi. Desetoplasirani Trajal iz Kruševca Dinamu trenutno beži četiri boda. Ostalo je da se odigra još sedam kola. Dinamo će u narednom igrati u Vranju sa šestoplasiranim OFK Žarkovom.

Tačkom 3 Odluke FSS od četvrtka 15. aprila Antiću se "izriče mera suspenzije" koja podrazumeva "zabranu vršenja funkcije na svim javnim utakmicama".

- Suspenzija počinje da teče po isteku 24 sata od prijema ove odluke na oficijelni mejl FK Dinamo Vranje i traje do donošenja odluke o kazni od strane ove komisije - piše u odluci, što znači da će Recko verovatno već od sutra ponovo biti pod suspenzijom koja mu je, navodno, prema tumačenju vranjskog kluba ukinuta pre dva dana.

Na ovu odluku Antić nema pravo žalbe.

Prema odluci Disciplinske komisije FSS (pročitajte je u nastavku) ponovni postupak protiv Dragana Antića Recka, nakon što je Komisija za žalbe FSS (drugostepeni organ) ukinula prvostepeni postupak, otpočet je u četvrtak 15. aprila.

Podsećanja radi, FK Dinamo je ranije u četvrtak objavio da je Recku ukinuta suspenzija.

On je govorio na konferenciji za medije kluba kao zvanično lice, uoči prvenstvene utakmice sa OFK Žarkovom u Vranju.

Iz kluba su poručili da je Antić "ponovo na klupi Dinama".

U ovom momentu krajnje je neizvesno je šta će se događati nakon 20. aprila i Antićevog pisanog izjašnjenja o navodima Disciplinske komisije.

U svakom slučaju, dve su solucije - ili će Antić biti kažnjen, ili će mu suspenzija biti ukinuta.

Šta se tačno traži od njega nakon pokretanja ponovljenog postupka čitajte u nastavku (cela odluka iz FSS).

Najnovije vesti