Rebrača i Dragutinović u Vranju: Otvorena izložba povodom sto godina košarke FOTO/VIDEO

Znamo koliko je košarka bitna za našu zemlju i možemo je smatrati nacionalnim sportom, jer nas je na pozitivan način promovisala u svetu, rekao je u nedelju u Vranju proslavljeni srpski košarkaš Željko Rebrača na otvaranju izložbe Magična igra pod obručem.

Ovom izložbom Košarkaški savez Srbije slavi stoti rođendan košarke u našoj zemlji, a jedan od gradova koji će videti ovu ppstavku je i Vranje.

"Sport je generalno bitan zbog dece, njihove socijalizacije, motivacije i mnogih drugih stvari.

A i drago mi je jer smo mi deo ove istorije'', dodao je Rebrača.

Vladimir Vlada Dragutinović, nekadašnji kapiten KK Partizan pohvalio je inicijativu Košarkaškog saveza Srbije da se na ovakav način obeleži jubilej – 100 godina košarke u Srbiji.

"Drago mi je što smo i mi malo doprineli u obeležavanju ove važne godišnjice, jer smatram da je veoma bitno i da se na ovaj način mogu privući dečaci i devojčice da se bave ovim lepim sportom'', naglasio je Dragutinović.

Košarkaški asovi ispraćeni su velikim aplauzom Vranjanaca, koji su ih oduševljeno dočekali i fotografisali se sa njima.

Izložba na šest velikih panoa donosi fotografije slavnih trenutaka naših košarkaša.

Izloženi su trofeji, zapisnici, odevni predmeti, lopte i još mnogo toga što od zaborava čuva neke od najblistavijih momenata srpske košarke.

Đorđević: Velika čast za naš grad

Gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević rekao je da je velika čast što se Vranje našlo među gradovima u kojima je predstavljena ova izložba.

"Košarkom, našim košarkašima i njihovim rezultatima u prošlosti posebno se ponosimo. Očekujemo da će biti još rezultata i još mnogo uspeha. Ovakvih sadržaja treba da bude još više kako bi se deca i omladina usmeravali na prave vrednosti, da se bave sportom, jer Srbija jeste zemlja sporta i kvalitetnih sportista'', rekao je Đorđević.

Najnovije vesti