Reakcije na incident sa migrantom: Država mora da zaštiti građane

Lokalni lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Gradimir Jovanović, reagujući na vest o navodnom polnom uznemiravanju devojčice iz Vranja od strane jednog migranta iz vranjskog Prihvatnog centra, rekao je kako je stav PUPS da je "nedopustivo takvo ponašanje, ma o kome se radilo".

- A, naročito kada je reč o ljudima koji su tu u prolazu, o migrantima.

Treba biti krajnje oprezan; organi reda su ti koji treba odmah da reaguju, da ispitaju i utvrde o čemu je reč.

Ovaj slučaj koji se desio je nedopustiv, a izazvao je žešće reakcije jer je reč o migrantu – kazao je Jovanović u izjavi za Vranje News.

DVERI: Izmestite migrante

Gradski odbor Dveri u Vranju pozvao je u četvrtak nadležne organe da izmeste migrante iz Motela Vranje ili da uvedu odgovarajuće bezbedonosne mere koje bi sprečili dalje incidente i omogućili da se život naših sugrađana u donjem delu grada vrati u normalu.

On je kazao da nije pristalica burnog reagovanja.

- Pogotovu ne treba slučaj politizovati, nego se se takvim pojavama moramo ozbiljno pozabaviti.

Političke stranke reaguju kako reaguju, ali ovde je akcija države najvažnija jer država treba da sve drži pod kontrolom i da svi budu bezbedni, naši žitelji ovde, ali i ljudi koji prolaze kroz Srbiju.

Oni svakako na tom putu prema Zapadu moraju određeni period da provedu i ovde, ali je potrebna velika doza opreznosti dok borave ovde – kazao je Jovanović.

Lider vranjskog DS-a Slobodan Stamenković istakao je u izjavi za Vranje News da "država treba da radi svoj posao i da zaštiti maksimalno građane od bilo kakvog oblika nasilja, pritisaka i tome slično".

- Za svaki incident koji se desi i koji bilo kog građanina na neki način ugrozi, uruši mu slobodu, integritet, dostojanstvo, nadležna je država.

Ona mora da se ponaša i reaguje u skladu sa svojim ovlašćenjima i da situaciju razreši – kazao je Stamenković za naš portal.

Veći broj predstavnika drugih partija u gradu u petak je na poziv redakcije Vranje News-a iz nepoznatih razloga eskivirao da reaguje na ovaj incident.

Podsećanja radi, prošlog petka uveče, ispred jedne prodavnice u Donjem Vranju, dogodio se incident u kome je jedan od migranata koji boravi u vranjskom Prihvatnom centru navodno polno uznemiravao maloletnu devojčicu (13).

Njena majka izjavila je da je jedan iz grupe migranata koji su trgovali u prodavnici pokušao da njenu ćerku polno uznemiri.

J. Ristić

Najnovije vesti