Razočaravajući poraz futsalera: KMF Vranje - Winter sport 3:4

U prvenstvenoj utakmici u kojoj su ljubitelji futsala u Vranju očekivali sigurnu pobedu i potvrdu prvog mesta KMF Vranje na tabeli najelitnijeg takmičenja u Srbiji, vranjskim tim poražen je u petak uveče od autsajdera, niškog Winter sporta sa 3:4 (1:2).

U utakmici 13. kola Prve futsal lige, koja je odigrana u Sportskoj hali u Vranju, domaći fudbaleri su veoma loše ušli u meč i dozvolili gostima (koji su do ovog meča bili osmi na tabeli sa samo 10 bodova) da povedu sa najpre sa 0:1, a potom i sa 1:3, na kraju i sa 2:4, nakon čega je i najspremnijim i najkvalitetnijim ekipama teško da jure takvu prednost.

Dva gola za goste postigao je Marko Ilić u 9. i 15 minutu, a po jedan Radenković u 21. i Jovanović u 24. minutu.

Za Vranjance je dvostruki strelac bio standardno dobri Miloš Trajković (u 14. i 22. minutu), dok je jedan upisao Nikola Dodić (u 37. minutu).

Ovim porazom anuliran je sjajan rezultat vranjskih futsalera, koji su u prethodnom kolu kao gosti pobedili šampiona Srbije FON-a sa 4:7.

U vranjskom klubu potenciraju da je, nažalost, "propuštena šansa da se učvrste u vrhu tabele.

"Mlako su naši momci ušli u prvo poluvreme.

I pored par prilika za nas gosti su iz dve situacije, polukontre i kontre, svoje šanse pretvorili u golove.

Od tada kreće naša bolja igra i do poluvremena smanjujemo na 1:2.

Međutim, u drugom poluvremenu opet dva gola gostiju iz polušansi, a naši igrači, koji su krenuli u totalnu opsadu gola gostiju, posle mnogo šansi, prodora, šuteva, stativa, nisu uspeli da smeste loptu u gol", navode iz KMF Vranje.

Iz vranjskog kluba potenciraju sjajne odbrane mladog golmana gostiju koji je "sve odbranio i bio fenomenalan".

"Poništen nam je jedan gol (zbog igranja rukom našeg igrača) i nedosuđen čist penal za nas, ali to ide na dušu sudijskom paru.

Ovde stajemo sa komentarima (a nije da ih nemamo).

Dešavaju se i loši dani i loše partije.

Nedostajao nam je povređeni Žike Stojanović, što se i osetilo na terenu", navode iz KMF Vranje.

U klubu kažu da sada moraju da se "izdignu" iz ove situacije i da na dva teška gostovanja Novom Pazaru i Bečeju probaju da naprave brejk i sa pozicije u samom vrhu dočekaju Loznicu grad 2018, jednog od konkurenata za najviši plasman, u 16. kolu u Sportskoj halu u Vranju.

U međuvremenu Vranjance očekuje i utakmica četvrtfinala Kupa Srbije, za koje će žreb biti obavljen naredne sedmice.

KMF Vranje će makar još do subote uveče biti lider na tabeli Prve futsal lige, uz srećnu okolnost da je beogradski FON koji je na dva boda zaostatka u petak poražen u Novom Pazaru od tamošnjeg istoimenog prvoligaša sa 5:3.

Međutim, Loznica Grad 2018, koja svoju utakmicu igra u subotu sa autajderom, ekipom Zemun Samo pravo, najverovatnije će zabeležiti pobedu, a kako je sada izjednačena po broju bodova sa Vranjancima to znači da će se, ukoliko ne bude iznenađenja, obezbediti zalihu od dva boda pred naredne okršaje u najelitnijem futsal takmičenju.

Vranjancima na dva boda zaostatka može da se primakne i Konjarnik, ukoliko u nedelju savlada Ivanjicu.

Vranje – Vinter sport 3:4 (1:2)

Vranje – Dvorana: Vranje. Sudije: Nebojša Panić, Vladan Radulović i Danijel Ristić. Strelci: 0:1 Marko Ilić u 9, 1:1 Trajković u 14, 1:2 Marko Ilić u 15, 1:3 Radenković u 21, 2:3 Trajković u 22, 2:4 N. Jovanović u 24, 3:4 Dodić u 37. minutu.
Žuti kartoni: P. Jovanović (Vranje), Radenković, N. Jovanović, A. Milosavljević (Winter sport).

VRANjE: M. TASIĆ, N. MILOSAVLjEVIĆ, D. TASIĆ, P. JOVANOVIĆ, TRAJKOVIĆ, Milenković, Anđelković, Dodić, Krstić, P. Nikolić, Ivanović, I. Ristić, M. Nikolić.

WINTER SPORT: L. ĐORĐEVIĆ, UROŠEVIĆ, V. RISTIĆ, RADENKOVIĆ, MAKSIMOVIĆ, Arsenijević, Mladen Ilić, Simić, N. Jovanović, Stevanović, Marko Ilić, Spasojević, A. Milosavljević, M. Đorđević.

Najnovije vesti