Razgovor s kandidatima za članstvo u LAF-u u subotu

Na trećoj sednici Komisije za izbor članova tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) grada Vranja utvrđeno je da su svih 17 prijava za članstvo u Lokalnom antikorupcijskom forumu (LAF) "suštinski i formalno ispravne".

Prema rečima zamenika gradonačelnika Nenada Antića, u subotu 30. novembra u 10 časova biće sproveden postupak ispitivanja stručne osposobljenosti i znanja prijavljenih kandidata.

- Nakon intervjua, biće obavljeno vrednovanje i rangiranje kandidata - rekao je Antić.

Vrednovanje i rangiranje obaviće se po sledećim kriterijumima: znanje o antikorupcijskim dokumentima i propisima; poznavanje dokumenata i propisa koji uređuju sistem lokalne samouprave; informisanost o stanju u oblasti borbe protiv korupcije na lokalnom nivou; lična motivisanost za članstvo u LAF-u, predlog za unapređenje prevencije korupcije na lokalnom nivou; viđenje mesta, uloge i aktivnosti LAF-a; iskustvo u aktivnostima koje su povezane sa oblašću sprečavanja korupcije; iskustvo u aktivnostima koje su povezane sa predlaganjem, pripremom ili praćenjem strategija, akcionih planova i propisa na nivou jedinica lokalne samouprave, AP ili Republike Srbije.

Rang lista kandidata, nakon provere stručne osposobljenosti, biće objavljena na zvaničnom sajtu grada Vranja tokom sledeće sedmice.

Najnovije vesti