Rasprodate bioskopske dvorane za premijeru filma Nečista krv – Greh predaka

Vranje - Bioskopske premijere filma Nečista krv – Greh predaka reditelja Milutina Petrovića, zakazane su za 24. avgust u 19.30 u Kombank dvorani i u 20.30 u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade u Beogradu.

Obe su rasprodate, a zbog velikog interesovanja u ovim bioskopima biće održane dodatne projekcije filma, saopštili su producenti.

Nakon premijernih projekcija u glavnim terminima ekipa filma i glumci pokloniće se pred publikom.

Bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počinje istovremeno - 26. avgusta.

Radnja filma dešava se pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković i Vaja Dujović.

Film je rađen po scenariju Vojislava Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković.

Za scenografiju je bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio rekonstrukciju Vranja iz 19. veka, dok je veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica.

Producent filma je Snežana van Hauvelingen, a film je nastao u produkciji This and That Productions.

Ovaj film od nacionalnog značaja podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Komentari

Uskoro odgovor na pitanje: Zasto je Vranje kao filmska lokacija izbegnuto prilikom snimanja filma i može li se dert dočarati na nekom drugom mestu?

Najnovije vesti