Raspisan javni poziv za dodelu priznanja povodom Dana grada

Komisija za mandatno-imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanje Skupštine grada Vranja raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu javnih priznanja u 2021. godini za Dan oslobođenja grada od Turaka - 31. januar.

U 2021. godini, za Dan grada dodeliće se Specijalno javno priznanje 31. januar i Javno priznanje 31. januar.

Specijalno javno priznanje 31. januar može se dodeliti pojedincu "za izuzetne dugogodišnje rezultate i dostignuća u oblasti naučnog i umetničkog stvaralaštva, od značaja za afirmaciju grada Vranja".

Može se dodeliti jedno takvo priznanje i ono je u vidu diplome sa novčanim iznosom.

S druge strane, Javno priznanje 31. januar može se dodeliti pojedincu ili pravnom licu "za izuzetne dugogodišnje ili jednogodišnje rezultate i doprinos u razvoju i unapređenju privrede, privatnog preduzetništva, društvenih delatnosti, odbrane i zaštite, bezbednosti građana, kao i drugim oblastima od značaja za grad Vranje".

Može se dodeliti do šest takvih javnih priznanja, od kojih se tri dodeljuju pojedincima, a tri kolektivima.

Prioritet imaju fizička i pravna lica sa izuzetnim dugogodišnjim rezultatima i ostvarenjima.

Dodeljuje se u vidu diplome sa novčanim iznosom.

- Predlog za dodelu javnih priznanja može podneti svako fizičko i pravno lice sa teritorije grada Vranja. Predlog mora sadržati lične podatke kandidata za dodelu javnih priznanja, njegovu biografiju, postignute rezultate i obrazloženje u skladu sa uslovima utvrđenim ovom odlukom.

Predlozi se dostavljaju Skupštini grada Vranja - Komisiji za mandatno imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanje, sa naznakom - Predlog za dodelu javnih priznanja za Dan grada.

Predlozi se mogu dostaviti najkasnije do 14. januara 2021. godine - navodi se u propozicijama.

Lane je Specijalno priznaje dobi opreddsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je predložen "za doprinos razvoju umetničkog stvaralaštva i izgradnji nove zgrade vranjskog Pozorišta Bora Stanković.

Osim diplome dobio je i novčanu nagradu od 100.000 dinara.

Dobitnici Javnog priznanja "31. januar" u vidu diploma bili su još i Humanitarno udruženje Koce zauvek za doprinos u društvenom i humanitarnom radu, KK Panteri za razvoj i unapređenje sporta u gradu, te Umetnički ansambl Stanislav Binički za doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva.

Takođe i pojedinci - policijski službenik PU Vranje Goran Spasić, za izuzetne rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana, Ivana Vučković, profesorka razredne nastave za izuzetne rezultate u vaspitno–obrazovnoj oblasti, kao i Slobodan Mitrović, prvi kustos pedagog u Muzej kući Bore Stankovića.

Najnovije vesti