Radovi sa ovogodišnjeg Letnjeg ateljea od utorka pred Vranjancima

Izložba radova Letnji atelje 2023 biće otvorena u utorak 26. decembra u 19 časova, u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju.

Kako najavlju organizatori iz Narodnog univerziteta, reč je o radovima koji su nastali tokom ovogodišnjeg Letnjeg ateljea, organzovanog u okviru Vranjskog kulturnog leta.

U Galeriji Narodnog univerziteta stvarala su tada 34 umetnika, različitog uzrasta i različitog senzibiliteta, koji su koristili raznovrsne tehnike, te će se na izložbi naći slike, crteži, gvaš tehnika, akvarel, duborez, keramika...

"Naši mlađi sugrađani bili su zainteresovani posmatrači, koji su se sa lakoćom priključili i stvarali rame uz rame sa učesnicima ateljea, inspirišući jedni druge.

Ko jednom doživi Letnji atelje, uvek se sa radošću vraća, jer se ovde stiču slikarske veštine, ali i nova prijateljstva, stvaraju nove neraskidive veze, nose se nezaboravne uspomene", navode iz Narodnog univerziteta.

Podsećaju da je ove godine Letnji atelje proslavio svoj prvi jubilej.

Ljubitelji likovne umetnosti postavku će moći da razgledaju i tokom januara.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...