Radnik u krizi igre i rezultata, a stiže drugoplasirani Radnički

Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika, u subotu od 19 časova, dočekaće na svom stadionu u Surdulici ekipu niškog Radničkog, trenutno drugoplasirani tim Super lige, koji se nalazi u odličnoj formi.

Radnik je u rezultatskoj krizi, jer iz poslednjih šest mečeva ima pet poraza i jedan nerešen rezultat.

Kriza je kulminirala promenom trenera (umesto Mladena Dodića stigao je Milan Milanović), ali ni to nije pomoglo, jer su Surduličani poniženi u duelu sa aktuelnim šampionom Zvezdom (6:0), učesnikom grupne faze Lige šampiona.

U najtežem momentu, u sklopu 9. kola Super lige, dolazi Radnički iz Niša, protivnik protiv koga neće biti nimalo lako osvojiti bodove.

Surduličani će tek držati konferenciju za novinare pred ovaj meč, a iz niškog Radničkog poručuju da su unapred upisali bodove iz meča sa Radnikom.

Najiskusniji fudbaler Nišlija Saša Stojanović posmatra u paketu dva meča - ovaj prvi u Surdulici i potom gostovanje Partizana na "Čairu".

- Biće to u pravom smislu dva velika ispita za nas.

Najpre „mala matura” na gostovanju uvek, za nas neugodnom Radniku, a potom dočekujemo crno-bele pred svojim navijačima.

Planiramo i imamo cilj da na ova dva meča osvojimo maksimalan broj bodova, jer realno igramo bolje i kvalitetnije, i od Surduličana i Partizana.

Ukoliko ostvarimo cilj, nema dileme da ćemo uz Crvenu zvezdu, kojoj želim mnogo uspeha u Ligi šampiona, biti i najuspešniji u ovoj polusezoni - rekao je Stojanović u izjavi za Sportski žurnal.

Ekipa koja uz Stojanovića u svojim redovima ima Grbića, Drinčića, Babića, Pankova, Stanisavljevića, Haskića, Crnomarkovića, Nomu i druge svakako je za respekt, pa Radniku neće biti nimalo lako da upiše bodove.

Surduličani su trenutno na pretposladnjem mestu na tabeli sa 7 bodova iz osam utakmica, dok je Radnički drugi iza Crvene zvezde sa 17 bodova.

Utakmica između Radnika i Radničkog biće odigrana u subotu 22. septembra u 19 časova na Gradskom satdionu u Surdulici. Ulaznice će biti u prodaji od četvrtka, na blagajni u centru Surdulice, od 10 do 14 časova. Na dan odigravanja utakmice, ulaznice će se prodavati na blagajni stadiona, počev od 15 časova, pa sve do početka utakmice. Karte za istočnu tribinu koštaju 300 dinara, "zapad" je 200, a "sever" i "jug" po 100 dinara.

Najnovije vesti