Radnik rasterećeno, ali ozbiljno i disciplinovano na Zemun

Poslednju ovosezonsku prvenstvenu utakmicu kao gost surdulički fudbalski superligaš Radnik odigraće u Zemunu, sa istoimenim superligašem, u utakmici šestog kola plej aut faze Super lige.

Surduličane očekuje rasterećen nastup, jer su već obezbedili opstanak, a odmeriće snage sa ekipom koja je trenutno na poslednjoj poziciji tabele i grčevito se bori za opstanak.

Šef stručnog štaba Milan Milanović upak najavljuje da će ekipa do kraja prvenstva imati "ozbiljan pristup" utakmicama i odigrati "disciplinovano i profesionalno".

- Uglavnom smo prikazivali dobre partije i u ovom, a i u onom regularnom delu takmičenja, što pokazuje kretanje na tabeli.

Cilj nam je i da u ove dve preostale utakmice odigramo kako treba, daćemo šansu i mlađim igračima da se oni razigraju.

Opušteniji i rasterećeni rezultatskog pritiska idemo zasigurno i na Zemun, a tako ćemo dočekati i šabačku Mačvu sledeće nedelje.

Maksimalno smo spremni kao i do sada da odigramo čvrsto i dobro protiv ekipe koja se grčevito bori za opstanak - kazao je Milanović na konferenciji za medije.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten igrača, Radnik ima dosta povređenih igrača u poslednjim utakmicama.

- Lazar Kojić je uspešno operisan i već od naredne nedelje će krenuti sa prvim tretmanima rehabilitacije.

Odmorićemo Đorđevića i Kovačevića koji imaju zdravstvene probleme, a Danoski će imati minutažu u kojoj neće biti previše opterećen nakon dužeg zdravstvenog odsustvovanja - rekao je strateg Surduličana.

Radnik je u regularnom delu sezone Super lige najpre u avgustu savladao Zemunce kao domaćin sa 2:1, da bi u decembru kao gost odigrao 0:0.

Surduličani su trenutno na čelu plej aut tabele Super lige sa 25 bodova, a Zemun poslednji sa 17.

Utakmica Zemun – Radnik odigraće se u subotu na stadionu u Zemunu, sa početkom u 16 časova.

Najnovije vesti