Radnik promovisao Lintu, počele pripreme za predstojeću sezonu

Vranje - Surdulički superligaš Radnik predstavio je na početku priprema novi stručni stab sa trenerom Aleksandrom Lintom na čelu i prozivkom igrača zvanično započeo pripreme za predstojeća prvenstvena iskušenja.

Stanislav Tončev, predsednik kluba, čestitao je na dobrim rezultatima u prethodnoj sezoni, poželeo uspeh u novoj i naglasio da u predstojećoj sezoni želi da klub napravi korak više.

S tim u vezi, kako je kazao, doveden je trener koji je u prošloj sezoni vodio Voždovca, klub koji je prvenstvo završio kao peti na tabeli.

"Drago mi je što kroz takmičenje idemo stepenik po stepenik napred u organizacionom smislu.

Sada, nakon sedam godina u Super ligi, u ovu sledeću sezonu ulazimo sa velikom snagom.

Sa nama su svi igrači koji su izneli prethodni prolećni deo prvenstva.

Nadamo se da ćemo napraviti iskorak i priključiti se ekipama u plej ofu u narednoj sezoni.

Pokušaćemo da maksimalno iskoristimo period pripema za uigravanje ekipe i da što spremnije uđemo u prvenstvo", kazao je Tončev.

Novi šef stručnog štaba Aleksandar Linta zahvalio se čelnim ljudima kluba na poverenju, ne krijući zadovoljstvo zbog dolaska u Surdulicu.

"Hvala na poverenju i verujem da smo se ovim potezom prepoznali u zajedničkom putu ka dobrim rezultatima i ka uspesima.

Nema sumnje da je Radnik sredina koja moze da pruži izazov i uslove za svakog trenera da bude stvaralac rezultata i sistema, odnosno igrača.

Uveren sam da ćemo zajedno umeti da podignemo kvalitet srpskog fudbala na lestvicu više i već sada pozivam sve ljubitelje fudbala, i navijače Radnika posebno, da dolaskom na stadion daju sud o onome što ćemo raditi narednih meseci ili godina.

Vi grači jeste glavni protagonisti onoga što bi trebali da napravimo, tu je klub kao temelj svega, a mi u stručnom štabu smo tu kao vaš servis.

Tu smo da pomognemo da sve sprovedete u delo.

Kad počne utakmica i sve krene, najmanje je važno ono što ja znam, a moj zadatak i zadatak mojih saradnika je da vam sve to serviramo kroz analize i treninge, da kad počne utakmica vi već imate sve.

Kad trebaš da reaguješ zakasnio si, trebaš da predvidiš", poručio je Linta igračima Radnika.

Novi stručni stab Aleksandra Linte činiće njegovi dosadašnji saradnici, pomoćni treneri Nemanja Kaćanski i Branislav Bajić, kao i Duško Korać, kondicioni trener.

Ekipa Radnika prvi deo priprema obaviće u Surdulici, a od 16. juna preseliće se na Zlatibor gde će provesti dve nedelje na visinskim pripremama.

Najnovije vesti