Radionica za podizanje kvaliteta medijskih projekata

Ministarstvo kulture i informisanja, OEBS i Koordinaciono telo saglasili su se da će i ubuduće organizovati radionice koje bi doprinele visokom kvalitetu medijskih projekata, rečeno je na skupu u Bujanovcu, u organizaciji OEBS-a, Ministarstvom kulture i informisanja i Koordinacionim telom za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Radionice se odnose na obuku za izveštavanje i evaluaciju rada na medijiskim projektima.

Prisutne su pozdravili Đakomo Bozizio, šef kancelarije OEBS-a u Bujanovcu i Tamara Milošević-Grbić, pomoćnik direktorke Službe Koordinacionog tela.

Obuka je nastavak prošlogodišnjeg rada i obuke na pisanju medijskih projekata koji su dali pozitivne rezultate. Ona je ovog puta bila usmerena na izveštavanje i evaluaciju rada na medijskim projektima i podršci proizvodnje medijskih sadržaja u javnom interesu kako bi se poboljšalo i unapredilo medijsko izveštavanje u tim opštinama zarad podizanja kvaliteta informisanja.

Stručnu obuku i unapređenje znanja u vezi sa izveštavanjem i evaluacijom rada na medijskim projektima prezentovale su Borka Rajšić, samostaslni savetnik i Dragica Blagojević, savetnik u Ministarstvu kulture i informisanja.

Pored novinara iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđe, obuci su prisustvovali i novinari iz Vranja, kao i po dva predstavnika iz tih opština.

Najnovije vesti