PSG: Građani uznemireni zbog uklanjanja tezgi kod Bujkovskog mosta

Gradski odbor Pokreta slobodnih građana (PSG) u Vranju saopštio je da je "veliko uznemiranje građana izazvao poslednji 'veliki poduhvat' gradskih vlasti, koji se odnosi na uklanjanje tezgi sa robne pijace kod Bujkovskog mosta u Vranju", realizovan, kako se kaže "u vreme višednevnog policijskog časa".

U vezi sa tim poštovani gradonačelniče, a s obzirom na to da rukovodite gradom, ili bi bar to trebalo da činite, dužni ste da građanima Vranja promptno odgovorite na sledeća pitanja:

1. Zašto su uklonjene tezge sa robne pijace kod Bujkovskog mosta u Vranju i zašto je to učinjeno za vreme trajanja policijskog časa, u subotu 18. aprila?

2. Po čijem nalogu su radnici JKP Komrad Vranje obavili uklanjanje tezgi sa ove robne pijace i po kom osnovu je tako nešto naloženo?

3. Da li će našim sugrađanima koji su svoju robu prodavali na ovoj robnoj pijaci biti obezbeđen alternativni prostor za prodaju, kada će takav prostor biti osposobljen i na kojoj lokaciji u gradu će se nalaziti?

4. Da li će grad, u međuvremenu dok se eventualni alternativni prostor za prodaju ne obezbedi, finansijski pomoći prodavcima sa ove robne pijace, jer je većina njih na ovaj način izdržavala svoje porodice?

5. Za koju namenu je predviđen prostor na kome se do subote 18. aprila nalazila robna pijaca?

Naravno, odgovore na ova pitanja građanima Vranja bili ste dužni da pružite pre organizovanja akcije uklanjanja tezgi sa "gornje" pijace, kako biste makar stvorili privid da postoji nekakav plan razvoja grada kojim se aktuelno rukovodstvo vodi, pa ne bi ni bilo potrebe da organizujete vranjsku "Savamalu".

Isto tako, očekujemo i vaše postupanje povodom seta ekonomskih mera pomoći građanima i privredi Vranja radi ublažavanja posledica izazvanih korona virusom, a koje mere je Pokret slobodnih građana Vranje predložio pre nekoliko dana - navodi se u saopštenju PSG-a.

Komentari

Bilo je krajnje vreme da se ovo uradi, da se ukloni buvljak iz centra grada, tik do zelene pijace!!! Uzgred, pijaca postoji, i dalje, ali prodavci radije postavljaju robu po ulicama i trotoarima oko pijace nego na tezgama unutar pijace! I tim ulicama je nemoguće proći ni pešice, a o upotrebi vozila ( uključujući i kola hitne pomoći ili vatrogasnih kola) nema ni govora. Pozdravljam i podržavam ovaj potez, ko god da je doneo ovakvu odluku!!

Najnovije vesti