Prvo, drugo i dva treća mesta za vranjske karatiste na Svetskom prvenstvu u Grčkoj

Mladi karatisti iz Karate kluba Vranje osvojili su zlatnu, srebrnu i dve bronzane medalje u borbama u svojim kategorijama u pojedinačnoj konkurenciji, na 30. Svetskom prvenstvu u karateu, koje je održano od 29. septembra do 1. oktobra u Halkidi u Grčkoj.

Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Lazar Đorđević Radić, srebrna medalja pripala je Bogdanu Krstiću, a bronzane Novaku Dodiću i Bogdanu Stojkoviću.

Ilija Krstić, peti takmičar iz Vranja u borbama, osvojio je veoma zapaženo šesto mesto.

Strahinja Tomić, takođe iz Vranja, osvojio je drugo mesto u disciplini ekipno mix.

Kada je reč o takmičenju u katama, veoma mladi karatisti iz Vranja ostvarili su zapažene rezultate.

Pavle Cvetković osvojio je šesto mesto, Neva Mitić sedmo, a Vera Ristić i Jovan Babović bili su osmi u svojim kategorijama.

Posebno treba istaći ovaj uspeh mladih takmičara koji nisu stigli do medalja, ali su ostvarili velike rezultate u jakoj konkurenciji, pa i samim tim što su se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo u karateu.

Pavle, Neva i Vera treniraju karate manje od godinu dana i ovo je za njih ogroman uspeh, posebno za Pavla Cvetkovića, koji je posle zlata na Prvenstvo Srbije sada bio šesti na svetu.

Od ovo troje juniora se tek očekuju vrhunski rezultati.

Iz Vranja je na Svetskom prvenstvu učestvovalo desetoro mladih karatista.

Oni su se, nakon što su se kvalifikovali, u Jagodini pripremali za svetsku smotru karatea sa još 150 karatista, članova Šotokan reprezentacije Srbije.

Na prvenstvu je kao trener i sudija učestvovao Ratko Krstić, koji je kao i svi učesnici iz Karate kluba Vranje.

Najnovije vesti