Prvi poraz žokica u nastavku prvenstva: Valjevo - ŽOK Vranje 3:1

Odbojkašice ŽOK Vranje doživele su poraz na gostovanju od ekipe Valjeva od 3:1 u setovima, u utakmici 15. kola Prve B lige.

Rezultat po setovima bio je 25:19, 25:18, 19:25 i 26:24.

Vranjanke su u četvrtom mestu imale priliku da se potpuno vrate u meč i probaju da dođu do pobede u petom setu, ali su izgubile na razliku.

Ovo je prvi poraz ŽOK Vranje od kraja januara kada je počeo drugi deo prvenstva u ovoj ligi, nakon tri uzastopne pobede protiv Panonije, Smeča 5 i Ivanjice.

Podsećanja radi, u prvom delu prvenstva u vranjskoj Sportskoj hali je bio identičan rezultat, ali u korist ŽOK Vranje.

Trener Vranjanki Milan Bratić okarakterisao je ovo kao "težak poraz od sjajne, borbene i hrabrije ekipe iz Valjeva".

"Zaslužena pobeda domaće ekipe kojoj smo maksimalno olakšali posao svojom katastrofalnom igrom!

Nadigrani smo u svim elementima odbojkaške igre, a razloge za to tražićemo u narednim danima detaljnom analizom učinka svakog pojedinca i "ekipe".

Pre svega svi igrači treba da razmisle o svojoj posvećenosti i motivisanosti, jer ulazak u jednu od najvažnijih utakmica sa ovako niskim nivoom energije zahteva da se stane pred ogledalo i dobro razmisli.

Još uvek nije kasno, ali ako se neke stvari ne promene bojim se da bi uskoro moglo biti", kazao je Bratić.

On je naglasio da se ipak nada da će se njegov tim "već sledećeg vikenda vratiti na pobednički kolosek, tamo gde mu je mesto - a to u je u top tri ekipe.

Vranjski tim, koji je pre dva kola bio i lider na tabeli, posle ovog poraza pao je na četvrto mesto, ali i dalje sa velikim izgledima da se bori za viši rang za koji trenutno ravnopravno konkurišu četiri ekipe.

Prvi je sada Leskovac 98 sa 38 bodova, Valjevo se pobedom protiv Vranjanki probilo na drugo mesto sa 36, koliko ima i trećeplasirani Zlatibor.

ŽOK Vranje za prvim zaostaje samo tri boda.

U narednom kolu klub iz Vranja dočekaće sedmoplasiranog Dunava iz Beograda, koji je u ovom kolu kao domaćin sa maksimalnih 3:0 savladao kraljevačkog Gimnazijalca.

Komentari

Trener daje ostavku posle teškog poraza. Analiza je kratka, ne trenira se adekvatno i u kontinuitetu. A imate nekolko dobrih igracica. Liga slaba, treći rang, trebalo bi da uspete i dobro što ste samokritčni. Od toga vam zavisi opstanak kluba.

Tri prvoplasirane ekipe idu dalje u veci rang,ne bi trebalo da bude problema ali to je sport...

Najnovije vesti