Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2022. u ZC Vranje

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u Vranju u 2022. godini biće tradicionalno organizovana u Zdravstvenom centru Vranje (ZC) u četvrtak 13. januara, ispred konferencijske sale u Domu zdravlja Vranje.

Akcija će se održati u periodu od 10 do 14 časova.

Načelnik Bolničke banke krvi i specijalista transfuziologije Dušan Jovanović ukazuje da svi građani, koji su bili zaraženi virusom kovid-19, mogu dati krv nakon prolaska šest meseci od preležane bolesti.

"Ukoliko su zdravi i nemaju druge tegobe kao i pridružene bolesti koje su razlog za odbijanje od davanja krvi, mogu da dođu i da se prijave kao dobrovoljni davaoci krvi", kazao je doktor Jovanović za zvaničan sajt ZC Vranje.

On je podsetio da se ova služba ZC, od 1958. godine do 2019. godine, bavila organizacijom i realizacijom dobrovoljnog davalja krvi na teritoriji celog Pčinjskog okruga.

"Akcija dobrovoljnog davanja krvi u ZC biće otvorenog karaktera i mogu da se pridruže svi naši građani koji na ovaj nadasve human i nesebičan način žele da krenu u novu 2022. godinu", navode iz ZC.

Akciju će organizovati Zavod za transfuziju Niš i Zdravstveni centar Vranje, u saradnji sa Crvenim krstom Vranje.

Najnovije vesti

Foto V.N. Na prodaju opel astra FOTO »

Prodajem automobil "opel astra".Godište 2003, 1.600 kubika, 74 kW, benzinac.Maksimalno očuvana, utegnuta, registrovana d...