Promocija vojnih škola u Vranju: Prijem za kadete u Gradskoj kući

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić priredio je u utorak prijem za oficire, kadete i učenike srednjih, stručnih vojnih škola, fakulteta i Vojne akademije u Beogradu.

On je izrazio zadovoljstvo što je domaćin mladim, hrabrim i ambicioznim ljudima koji su u Vojsci Srbije.

- Nažalost, naša istorija je takva da smo stalno ratovali, ali se nadam da vi u vašoj vojničkoj karijeri nećete iskusiti rat.

Država mora da čuva vojsku kao jedan od svojih stubova i upravo zato sadašnje državno rukovodstvo veliki akcenat stavlja na naoružanje.

Ozbiljno se shvata uloga i značaj vojske i suiguran sam da će se tako nastaviti i ubuduće kako biste imali najbolje uslove za vaše školovanje i obuku - istakao je Antić.

On je podsetio i da je Vranje prvi grad u Srbiji u kome će biti uskoro useljeni stanovi za snage bezbednosti.

U neformalnom mladi pripadnici vojnih škola kao osnovne razloge za upis naveli su vrhunsko obrazovanje i odlične uslove školovanja, besplatan smeštaj i ishranu, celokupnu nastavnu literaturu, a pre svega siguran posao i mogućnost stalnog usavršavanja.

Po rečima majora Željka Marinkovića, komandanta 6. klase kadetske brigade Vojne akademije, cilj posete Vranju i Pčinjskom okrugu je promocija vojnih škola.

Upravo je raspisan konkurs za upis, a iz ovog kraja tradicionalno je najveći broj kandidata.

Igor Milanović, načelnik Uprave Ministarstva odbrane Vranje, rekao je da je promocija vojnih škola u našem kraju naišla na dobar prijem kako kod osnovaca tako i srednjoškolaca, te da se očekuje tradicionalno veliki broj kandidata za upis u vojne škole.

Konkurs je otvoren do 15. marta.

Najnovije vesti