Promocija knjige pesama Vranjanke Katarine Antonijević u četvrtak

Knjiga pesama Grnčari sveta, mlade vranjske pesnikinje Katarine Antonijević, biće promovisana u četvrtak 2. decembra od 19 časova u Sali periodike Biblioteke Bora Stanković u Vranju.

Kako je najavljeno, u ime izdavača Udruženja književnika Vranja (UKV) govoriće izdavač Žikica Dimitrijević, recenzenti Branka Marković i Miroslav Manasijević, dok će u ulozi moderatora na ovoj književnoj večeri biti Ana Mitić Stošić.

Katarinina druga zbirka pesama ugledala je svetlo dana sredinom juna ove godine.

Recenzentkinja Branka Marković, književnica i profesorka književnosti, naglašava da se Katarinina poezija jednostavno "mora pročitati".

"Jer, iz njenih oblika "pečene gline" - ljudskosti, iz gustih metafora i pogleda preko zvezda, analogija koje često završe u čudesnoj lepoti maštovotih slika i priviđenja, glorifikaciji Čoveka i personifikaciji života koji nam konstantno tiho poručuje da smo sami tvorci sudbine ako spoznamo prednosti oko sebe i u sebi - rađaju se odblesci novih spokoja", napisala je Marković u recenziji.

Knjiga je objavljena u izdanju UKV-a, u okviru biblioteke Prvine.

Urednik izdanja je Blagoje Savić.

Zbirka je pripremljena uz finansijsku podršku Grada Vranja na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture za 2021. godinu.

O AUTORKI

Katarina Antonijević rođena je 1992. godine u Vranju. Diplomirala je i magistrirala na Pedagoškom fakultetu u svom rodnom gradu, na smeru za obrazovanje učitelja. Kaže za Vranje News da joj je hobi učenje stranih jezika. Inspirišu je razne vrste plesa, uživa u slušanju klasične muzike. Prve pesme napisala je u osmoj godini znatiželjno istražujući svet pisane reči kroz narodne umotvorine svojih predaka. Član je neformalnog Omladinskog udruženja mladih književnika Stihija u Vranju, na kom mesečno jednom kazuje svoje stihove u društvu mladih pisaca i pesnika. Poezija je njena propusnica u tajanstveni svet stvarnosti.

Najnovije vesti